Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Régiónk, valamint a világ békéjének és stabilitásának érdekében Ukrajna támogatása továbbra is az első számú prioritásunk marad – jelentette ki Martin Sklenár védelmi miniszter az uniós védelmi miniszterek brüsszeli találkozója után kedden.

 

A miniszterek tanácsán Ukrajna katonai támogatása volt a fő téma, valamint az ukrán haderő lőszerekkel való ellátásának biztosítása és az EU védelmi képessége.

 

A szlovák tárcavezető az ülésen azt hangsúlyozta, hogy a hadiipar gyártókapacitásának növelését szolgáló intézkedések sürgős elfogadására van szükség, hogy teljesíteni lehessen az Ukrajnának tett, egymillió lőszer leszállításáról szóló ígéretet.

 

 hirdetes_400x285  

„Az EU hiteles partner akar maradni, ezért konkrét lépésekkel elő kell mozdítanunk támogatásunk közös ambícióját. Kedden azzal a céllal találkoztunk, hogy több kérdésben is egyeztessünk, köztük keleti szomszédunk fenntartható támogatásának biztosításáról is”

 

fogalmazott Sklenár, aki kétoldalú találkozón vett részt Boris Pistorius német védelmi miniszterrel. A találkozón Sklenár Szlovákia transzatlanti irányultságának fenntartását hangsúlyozta, valamint jelezte, hogy Szlovákia haderő modernizációja folytatódni fog, és ennek keretében továbbra is a GDP legalább 2 százalékát akarja védelmi kiadásokra fordítani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!