Nyitókép forrása: forumspb.com

 

Válaszul Svédország vele szemben tanúsított konfrontatív politikájára, Oroszország szeptember 1-jétől megszünteti göteborgi főkonzulátusának tevékenységét, és ugyanezzel a hatállyal visszavonja hozzájárulását a szentpétervári svéd főkonzulátus tevékenységéhez.

 

Erről csütörtökön adott ki tájékoztatást az orosz külügyminisztérium, miután bekérette Svédország moszkvai nagykövetét, és közölte vele a döntést.

 

Az indoklás szerint Moszkva Stockholm részéről nyíltan ellenséges cselekedetnek minősítette, hogy április 25-én a svédországi orosz diplomáciai képviselet öt alkalmazottját nemkívánatos személynek minőstették. Az orosz diplomáciai tárca hangsúlyozta, hogy a svéd hatóságok ezen intézkedése tovább súlyosbította a kétoldalú kapcsolatokban kialakult helyzetet, amely példátlan mélypontra jutott, egyebek között a Svédországban zajló oroszellenes kampány következtében.

 

 hirdetes_300x300  

A svéd nagykövetet arról is tájékoztatták, hogy az orosz fél válaszlépésként öt svéd diplomatát, köztük a moszkvai svéd nagykövetség védelmi attaséjának három munkatársát nemkívánatos személynek nyilvánítja. Az érintettek számára előírták, hogy ugyanabban az időkeretben hagyják el Oroszországot, mint amelyet a svéd hatóságok az orosz külszolgálatosok távozására engedélyeztek.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!