Nyitókép: SITA/AP

 

Bármilyen „kompromisszumos forgatókönyv”, amely nem feltételezi Ukrajna összes területének felszabadítását, egyenértékű a demokrácia vereségével, Oroszország győzelmével, Putyin rezsimjének megőrzésével, és ennek következtében a konfliktusok erőteljes növekedésével a globális politikában.

 

Ezt Mikhajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója mondta Li Chuei, az eurázsiai ügyekért felelős kínai különleges képviselő felhívására, miszerint Ukrajnában tűzszünetet kell kötni a „megszállt ukrán területek oroszként való elismerése” révén.

 

The Wall Street Journal korábban nyugati tisztségviselőkre hivatkozva arról számolt be, hogy a kínai küldött a jelek szerint arra próbálta rávenni európai partnereit, hogy kérjenek tűzszünetet Ukrajnában, és ismerjék el a megszállt ukrán területeket Oroszországhoz tartozóként.

 hirdetes_300x300  

 

Podoljak a Twitteren keresztül adott reakciójában arra is rámutatott, hogy mindez Oroszország áhított álma. „A kérdés szónoki: miért játsszák az egyes közéleti szereplők még mindig az „orosz média forgatókönyvét”, és hosszabbítják meg a konfliktust?” – jegyezte meg.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!