Nyitókép: Moszkvai lakóház a dróntámadás után, forrás: sita/AP Photo

 

Egy áldozata és három sérültje van a Kijevet ért éjszakai dróntámadásnak. Vitalij Klicskó kijevi polgármester közlése szerint a város „masszív támadásnak” volt kitéve.

 

Klicskó a Telegramon közzétett bejegyzésében leírta, hogy egy Kijev déli részén lévő többemeletes épületből három sérültet és további 20 személyt evakuáltak a mentőegységek, egy személy pedig elhunyt.

 

„A két felső emelet romokban, melyek alatt még lehetnek emberek”

 

írta Klicskó.

 hirdetes_300x300  

 

Az ukrán katonai hírszerzés később közölte, hogy az éjszakai támadásokat drónokkal hajtották végre, melyek lezuhanó darabjai legalább két helyen tüzet is okoztak.

 

Moszkvában is drónok csapódtak be

 

Kedd reggel Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester is dróntámadásról számolt be, melynek következtében több épület is kisebb károkat szenvedett. Szobjanyint Telegram-csatornáján azt írta, hogy a mentőszolgálatok a helyszínen vannak, komolyabb sérülés azonban nem történt.

 

A TASS és a Ria Novosti hírügynökségek szerint egy-egy lakóépületet értek találatok, három lépcsőházból evakuálni kell a lakókat.

 

Andrej Vorobjov, Moszkva megye kormányzója közölte, hogy az orosz légvédelem több drónt is lelőtt a régióban. A Reuters szerint számos orosz Telegram-csatorna számolt be arról, hogy négy-tíz drónt lőttek le kedd hajnalban. Az interneten több videót is közzétettek ezzel kapcsolatban.

 

A reggeli incidenst megerősítette az orosz védelmi minisztérium is. Az oroszok az ukránokat vádolják a támadással, Zelenszkijék azonban nem reagáltak a vádakra.

 

teraz.sk, spravy.rtvs.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!