Nyitókép: Twitter

 

Klímaaktivisták egy csoportja vállalta a felelősséget a SUV-gépkocsik defektes abroncsaiért Koppenhágában. Keddről szerdára virradó éjszaka több mint 100 jármű károsítottak meg ilyen módon a dán fővárosban – írja az AP ügynökség.

 

A Tire Extinguishers nevű klímaaktivisták csoportja több országban működik. Honlapján azt állítja, hogy megakadályozza a „klímaváltozás, a légszennyezés és a veszélyes sofőrök” terjedését. Kilyukasztják a SUV-autók abroncsait, amelyek elmondásuk szerint lényegesen több károsanyag-kibocsátást okoznak, mint más autók.

 

A koppenhágai rendőrség arról tájékoztatott, hogy vizsgálják az esetet, és felszólították a szemtanúkat, hogy jelentkezzenek.

 hirdetes_300x300  

 

Martin Kajberg rendőrségi szóvivő szerint nehéz meghatározni a megrongált autók pontos számát, mert még nem jelentkezett minden tulajdonos. Hozzátette: az aktivisták minden olyan járműre, amelynek gumija kilyukadt, cetlit helyeztek el. Egyelőre nem tudni, mi volt ráírva.

 

A helyi média szerint az elektromos SUV-járművek abroncsait is kilyukasztották.

 

A Tire Extinguishers csoport azt írja a honlapján, hogy lehetetlenné kívánja tenni az emberek számára, hogy városi területeken SUV-t birtokoljanak. Az aktivisták azt állítják, hogy korábban is tartottak hasonló tiltakozó akciókat az Egyesült Államok és Európa különböző helyein.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!