Nyitókép: Roman Chop via AP

 

Az Egyesült Államok pénteken új, hosszú távú katonai segélyt jelentett be Ukrajnának 2,1 milliárd dollár értékben. A csomag további rakétákat tartalmaz a Patriot légvédelmi rendszerhez, Hawk légvédelmi rendszereket rakétákkal és kisebb Puma drónokat.

 

Ez az egyik nagyobb katonai segélycsomag, amelyet Washington az orosz invázió kezdete óta ígért Kijevnek. Ellentétben a hadsereg raktáraiból történő közvetlen szállításokkal, több hónapra vagy évre előre tervezték, és Ukrajna jövőbeli biztonsági igényeit hivatott biztosítani.

 

Az új csomag tartalmaz még lézeres irányítású rakétarendszerekhez való rakétákat, meg nem határozott mennyiségű tüzérségi lőszert, valamint a fegyverek karbantartásának finanszírozását.

  hirdetes_300x300   

 

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma közleménye szerint a csomag bizonyítja, hogy elkötelezett Ukrajna támogatásában, a területe védelmében és az orosz agresszió elleni küzdelemben.

 

Az Egyesült Államok kormánya több mint 37,6 milliárd dollár biztonsági támogatást nyújtott Kijevnek az ukrajnai orosz invázió 2022 februári kezdete óta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!