Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön találkozott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, aki Kijevbe érkezett látogatásra. Ebből az alkalomból Zelenszkij további légvédelmi rendszereket kért, és idő kérdésének nevezte Ukrajna NATO-csatlakozását.

 

Zelenszkij szerint a főtitkár ígéretet tett arra, hogy erőfeszítéseket tesz a NATO-tagországok mozgósítására annak érdekében, hogy tovább erősítsék Ukrajna légvédelmét, amely Oroszország részéről szinte állandó drón- és rakétatámadásokkal néz szembe.

 

 „Együtt kell leküzdenünk ezt a telet, hogy megvédjük energiainfrastruktúránkat és az emberek életét” – mondta Zelenszkij a Stoltenberggel tartott közös sajtótájékoztatón.

hirdetes_starlux810x300

 

„Csak idő kérdése, hogy Ukrajna de jure a szövetség tagjává váljon” – folytatta Zelenszkij. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy lerövidítsük ezt az időt” – tette hozzá.

 

Stoltenberg csütörtökön érkezett előre be nem jelentett látogatásra Kijevbe. Szerinte az ukrán erők – folyamatban lévő ellentámadásuk részeként – fokozatosan visszaszerzik az Oroszország által megszállt újabb területeket – írja honlapján a The Guardian.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!