Nyitókép: AP Photo/Andreea Alexandru

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden azzal vádolta meg Oroszországot, hogy támogatja a Hamász palesztin fegyveres csoportot az izraeli konfliktusban. Aggodalmának adott hangot amiatt is, hogy az izraeli és a gázai övezeti események elterelik a nemzetközi figyelmet az ukrajnai háborúról.

 

„Biztosak vagyunk abban, hogy Oroszország így vagy úgy támogatja a Hamasz hadműveleteit” – mondta Zelenszkij a France 2 francia televíziónak adott interjújában.

 

„A jelenlegi válság… arról tanúskodik, hogy Oroszország valóban destabilizáló akciókat próbál végrehajtani szerte a világon” – tette hozzá az ukrán elnök.

 hirdetes_400x285  

 

Ugyanakkor aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a Hamász támadásai után Izraelt ért „tragédia” fényében a nemzetközi közösség elfordulhat az ukrajnai háborútól.

 

„Nem akarom összehasonlítani. Ukrajnában szörnyű háború dúl. Izraelben sokan veszítették el szeretteiket. Ezek a tragédiák különbözőek, de mindkettő hatalmas“ – mondta Zelenszkij.

 

Szerinte a nemzetközi figyelem elterelése következményekkel járna Ukrajnára nézve.

 

„Ukrajna sorsa a világ többi részének egységétől függ. A világ egysége pedig nagyban függ az Egyesült Államok egységétől“ – véli Zelenszkij.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!