Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Ng Han Guan

 

Hszi Csin-ping kínai elnök megerősítette, hogy Kína kész együttműködni az Egyesült Államokkal a nézeteltérések kezelésének és a globális kihívások megválaszolásának érdekében.

 

„Az, hogy az Egyesült Államok és Kína meg tudja-e teremteni a helyes módját annak, hogy együtt tudjanak működni, döntő fontosságú lenne a világ számára” – húzta alá Hszi az amerikai-kínai kapcsolatokkal foglalkozó közös testület New York-i éves vacsorájára küldött levelében, amelyet a kínai állami média idézett szerdán.

 

„A kölcsönös tisztelet, a békés együttélés és a mindenki számára előnyös együttműködés hármas alapelve alapján Kína kész együtt dolgozni az amerikai féllel (…) a globális kihívások kezelése, az egymás fejlődéséhez való hozzájárulás és a közös jólét előmozdítása érdekében, hogy az mindkét ország és az egész világ számára előnyökkel járjon” – írta az elnök.

 

 hirdetes_810x300  

Vang Ji kínai külügyminiszter a héten Washingtonban tárgyal, előzetes pekingi értesülések szerint egy esetleges kínai-amerikai csúcstalálkozó is szóba kerül.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!