Nyitókép: AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

 

A Fehér Ház korábbi vezetője, Donald Trump visszautasította Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívását, hogy személyesen jöjjön el, és ismerkedjen meg az ukrajnai orosz invázió nagyságával. Erről kedden az n-tv német hírtelevízió számolt be az amerikai médiára hivatkozva.

 

„Tisztelem Zelenszkij elnököt, de úgy gondolom, hogy jelenleg nem lenne helyénvaló Ukrajnába utaznom” – jegyezte meg Trump a Newsmax amerikai konzervatív hír- és véleményoldalnak írt véleménycikkében.

 

Kijelentette továbbá, hogy jelenleg a Biden-adminisztráció felel az Ukrajnával fenntartott kapcsolatokért, „és nem szeretnék összeférhetetlenséget kelteni”.

 hirdetes_810x300  

 

Szeptember közepén Trump azt állította az NBC News amerikai televíziónak adott interjújában, hogy ha újra megválasztják az USA elnökének, 24 órán belül véget vet az ukrajnai háborúnak. Azt azonban nem részletezte, hogyan fogja ezt megtenni.

 

Zelenszkij az NBC Newsnak adott vasárnapi interjújában leszögezte, hogy ha Trump Kijevbe jön, 24 percen belül elmagyarázza neki, „hogy ezzel a háborúval nem tud megbirkózni”.

 

Zelenszkij elnök arra is figyelmeztetett, hogy ha Oroszország legyőzi Ukrajnát, akkor megtámadja a NATO-országokat, így az amerikai katonákat is bevonják az európai konfliktusba. Megismételte, hogy országa az Egyesült Államok katonai segítségétől függ, amit Trump és sok ellenzéki republikánus ellenez.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.