Nyitókép: Andrew Medichini/AP

 

Ferenc pápa vasárnap megismételte felhívását az Izrael és a Hamász palesztin fegyveres csoport között a Gázai övezetben folyó háború befejezésére, és kijelentette, hogy minden embernek joga van békében élni.

 

„Csituljanak el a fegyverek, hiszen soha nem hoznak békét. Ne engedjük meg, hogy a konfliktus továbbterjedjen. Elég, elég, testvéreim, elég!“ – mondta a pápa az Úr angyala hagyományos vasárnapi imája során a vatikáni Szent Péter téren.

 

„Gázában azonnal segíteni kell a sebesülteken, meg kell védeni a menedékhelyeket, több humanitárius segélyt kell küldeni a kimerült lakosságnak, a túszokat pedig szabadon kell engedni“ – folytatta Ferenc pápa. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a Hamász fegyveresei által elfogott és Gázába hurcolt túszok között „sok idős ember és gyerek van”.

 hirdetes_810x300  

 

„Minden ember, legyen az keresztény, zsidó vagy muszlim, bármely nép vagy vallás, minden ember szent, Isten szemében értékes és joga van békében élni” – mutatott rá a pápa.

 

„Minden egyes nap gondolok az Izraelben és Palesztinában dúló súlyos helyzetre. Közel állok a szenvedőkhöz, palesztinokhoz és izraeliekhez egyaránt. Átkarolom őket ebben a sötét pillanatban. És sokat imádkozom értük… Ne veszítsük el a reményt“

 

– tette hozzá a pápa.

 

„Imádkozzunk és dolgozzunk fáradhatatlanul azért, hogy az emberiség érzése legyőzze a szív keménységét” – fejezte be.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!