Nyitókép: sita/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalosan is jóváhagyta a katonai kiadások jelentős növelését, aminek köszönhetően Oroszország védelmi és biztonsági költségei együttesen jövőre elérik az összes költségvetési kiadás mintegy 40 százalékát. A védelmi kiadások jövőre csaknem 70 százalékkal nőnek 2023-hoz képest.

 

Oroszország ambiciózus, 391,2 milliárd dolláros bevételi célt tűz ki 2024-re, ami 22,3 százalékos éves növekedést jelent a feltételezett magas olajárak alapján. Elemzők szerint a kormány kénytelen lehet a jogi személyek adójának emelésére, ha ezek az előrejelzések optimistának bizonyulnak.

 

A költségvetési terveket a parlament mindkét kamarájában – az Állami Dumában és a Szövetségi Tanácsban is jóváhagyták már a törvényhozók.

 

 hirdetes_810x300  

Ezekre a változásokra a 2024 márciusában esedékes oroszországi elnökválasztás előtt kerül sor. Putyin (71) még nem jelentette be hivatalosan jelöltségét. Döntéséről csak akkor szeretné tájékoztatni a közvéleményt, amikor a parlament meghatározza a választások időpontját.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!