Nyitókép: SITA/Milo Fabian

 

Mindennemű megállapodás, amely biztosítja az igazságos békét Ukrajnában, jó megállapodás lesz. Mivel Ukrajna agresszorral szemben védekezik a saját területén, elsősorban az ukrán nép akaratát kell tiszteletben tartani – jelentette ki az Ukrajna elleni orosz invázió megindításának második évfordulója előtt Zuzana Čaputová államfő.

 

„Már hónapokkal az invázió előtt megjelentek információk arról, hogy Oroszország készül valamire Ukrajna ellen. Ezt folyamatosan cáfolták, a határ közelében tartott hadgyakorlatról beszéltek, aztán nácitlanításról és béketeremtő műveletről. Mindannyian emlékezhetünk ezekre a kijelentésekre, amelyek nem bizonyultak igaznak”

 

mondta az államfő.

 

Hozzátette, akkoriban senki sem sejtette, mi fog történni, és meddig képesek elmenni (az oroszok).

 hirdetes_400x285  

 

„A nemzetközi és a szlovák segítségnek, és a hősies ukrán védekezésnek köszönhető, hogy a harcokat sikerül nagyrészt az ország keleti részén tartani. Ugyanakkor Ukrajna egész területét és a fővárost is lövik, én is felkerestem Kijevet és a tőle keletre eső területeket a konfliktus kitörése után. Mindenütt érezni a háborút, de mindenekelőtt a mérhetetlen emberi tragédiákat”

 

hangsúlyozta az államfő.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!