Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Alberto Saiz

 

Brutális lakástűz pusztított el csütörtökön este egy 14 emeletes lakóházat a spanyolországi Valenciában. A tragédiának legalább négy halálos áldozata van, az eltűntek száma 15.

 

A közösségi hálókon terjedő felvételeken jól látszik, hogy a lángok az erős szél miatt gyakorlatilag percek alatt elemésztették az épület homlokzatát, és szétterjedtek mind a 14 emeleten. A lakásokban közben robbanásokra került sor. Állítólag az 5. emeleten csaptak fel először a lángok.

 

A tűzoltók a viharos erejű szél miatt nem tudták megfékezni a gyorsan terjedő lángokat. A lakók egy részének sikerült kimenekülnie, voltak, akik a balkonokról ugrottak ki a tűzoltók által elhelyezett ugrópárnákra. Egy apát és lányát a mentőegységek csak két órával a tűz kezdete után sikerült kimenekíteni.

 

 hirdetes_400x285  

 

Az épület Valencia jómódú negyedében található, a lakóház több száz lakást tartalmazott. A hatóságok délelőtt még nem tudták pontosan megmondani, hogy hány ember tűnt el és halt meg. Mivel legalább 15 eltűntről vannak hírek, sajnos valószínű, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog. Az épületben külföldi állampolgárok is tartózkodtak.

 

 

Reuters.com, Mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!