Nyitókép forrása: reprofotó/X

 

A múlt héten, szombaton vélhetően az orosz-ukrán háború eddigi legnagyobb orosz páncélos rohamját verték vissza az ukránok. Az ukrán tüzérsége miatt legalább egy páncélos század megsemmisült, és a felvételek tanúsága szerint súlyos veszteségeket szenvedtek el az oroszok.

 

Avgyijivka hetek óta orosz kézen van, és az oroszok egyre nyugatabbra próbálnak vonulni. A lerombolt várostól 15 kilométerre található három megerősített ukrán településből kettőt az oroszok már bevettek. Most a harmadik, Umanszke lett volna soron.

 

Szombaton az orosz páncélosok átfogó támadással próbálkoztak, ám láthatóan az ukránok fel voltak készülve az offenzívára, és tüzérséggel, páncéltörőkkel visszaverték az oroszokat, súlyos veszteségeket okozva nekik.

 

 hirdetes_400x285  

A támadásban orosz részről (nyugati források szerint) 36 tank és 12 páncélozott harci jármű vett részt, ebből az ukránok 12 tankot és 8 páncélozott járművet kilőttek.

 

A nyugati hírek szerint az ukránok saját légifelderítésüknek köszönhetően szúrták ki az orosz támadást (ezt az információt érdemes fenntartásokkal fogadni).

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!