Az unió előnyös Magyarországnak, attól, hogy rosszul működik, még nem feltétlenül kell kilépni belőle, meg kell próbálni változtatni rajta – nyilatkozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban.

 

Az EU jelenleg a nemzeti érdekérvényesítés legkedvezőbb kerete, az uniós tagság több lehetőséget ad, mintha Magyarország nem lenne a közösség tagja. (…)

 

Ebben a pillanatban nem gondolom, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie, vagy az EU szétesése lenne az érdekünk. (…)

 hirdetes_400x285  

 

Ugyanakkor az uniós vezetők nem veszik észre, hogy a problémák rendszerszintűek. A tagállamok választói azt látják, tőlük nagyon messze, Brüsszelben, az emberek feje felett döntenek.

 

Valójában nem Junckerék hajtanak végre puccsot a tagállamokkal szemben, ők csak az erős tagországok bábjai. A brüsszeli bürokráciát a régi tagállamok tartják a kezükben.

 

Az unió alapító államainak a Brexit kapcsán tartott külön tanácskozásáról

Ez a gesztus arról árulkodik, hogy ezeknek az országoknak a politikusai nem tekintik egyenrangúnak a később csatlakozottakat, különösen nem a kelet-közép-, illetve délkelet-európai országokat. 

 

Nagy-Britannia kilépése kapcsán

Ha valaki itt elrontott valamit, az az EU, melyet morálisan és politikailag is bukott politikusok vezetnek, akik mindig mindenért csak áthárítják a felelősséget, most éppen a brit politikusokra, az úgynevezett populistákra és a szavazókra, pedig az embereket nem lehet leváltani.

 

Kövér László szerint a mai értékviták megmutatják, hogy vannak akik az erősebb unió nevében a nemzetek önazonosság-tudatát, a nemzeti büszkeséget, szuverenitást minden szinten le akarják bontani, erről szól a migránsok kötelező elosztása, a kvóta is.

 

 

Kövér László (Magyar Hírlap)

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!