A polgári részvétel mindenképpen fontos, és ezt több helyütt már régebben felismerték. A maga nemében önkéntes kezdeményezésnek nevezhető az is, hogy a visegrádi együttműködés országai hosszabb ideje rendszeresen konzultálnak, s mintegy önvédelmi csoportosulásként próbálják érvényre juttatni lakóik érdekét.

 

A balkáni térségben, a bevándorlók egyik útvonalán ugyancsak megvalósultak bizonyos védekezési tervezetek. Az kétségtelenül sajnálatos, hogy a világ egyes részein millióknak kell elhagyniuk eredeti lakóhelyüket. Tarthatatlan viszont, hogy a segítségre szorulók vagy a jobb megélhetésben reménykedők tízezrei ellepjék az országutakat, a köztereket, ahogyan azt korábban a Keleti pályaudvar környékén és másutt tapasztalhattuk.

 

Az események végeredményben azt igazolják, hogy a betelepítésnek egyetlen elfogadható, emberséges módja lehet, ez pedig az érkezők szabályozott befogadása. Ez így van akkor is, ha némelyeknek nem tetszik, mert az érdekeiknek nem felel meg.

 

 hirdetes_300x300  

(…)

 

A kormányzat mindemellett szeretné fenntartani a választópolgároknak azt a jogát, hogy közvetlenül is beleszólhassanak az országos, sőt az európai ügyekbe.

 

Ezért az október 2-i kvótareferendumon a szavazók kifejezésre juttathatják: akarják-e, hogy az Európai Unió a fejük fölött döntsön és az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok kötelező betelepítését Magyarországra. A válasz ügydöntő, mi több, sorsdöntő lehet. Akár a kontinens számára is.

 

Magyar IdőkKulcsán Anna: Állampolgári beleszólás Európa ügyeibe

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!