A mai nappal szintet léptünk. A véleményformáló szlovák hetilap, a .týždeň megkereste és együttműködést ajánlott főszerkesztőnknek, Király Zsoltnak.

Ennek első eredménye a hetilap hétfőn megjelenő legfrissebb számában olvasható. Hozzájárulásuknak köszönhetően pedig 14.01 órától az írás magyar nyelvű fordítását is közöljük.

A téma a kettős állampolgárság, melynek kapcsán szerzőnk átfogó képet nyújt e számunkra fontos kérdésben a .týždeň olvasóinak. Első kézből, az érintetteket is megszólítva.

Mi, körképesek kezdettől fogva fontosnak tartjuk a szlovák-magyar párbeszédet. Ezért örülünk a szlovák hetilap megkeresésének. És bár a .týždeň a napokban a Penta kapcsán szintén szóba került, amennyiben garanciát látunk arra, hogy gorilláktól függetlenül írhatunk szabadon a felvidéki magyarok számára fontos kérdésekről, együttműködésünk további fejleményeiről a későbbiekben itt, a Körképen is beszámolunk.

Jó olvasást.

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!