Az online portálok fórumait az olvasók több mint negyede nem követi figyelemmel, ugyanis tíl agresszívnek találja őket. A Nielsen Admosphere ügynökség felmérése alapján kiderült, 10 olvasóból mindössze négy követi aktívan figyelemmel a fórumok kommentjeit. Akiket ez különösebben nem köt le, azok elsősorban az agresszív hangnemre panaszkodtak.

 

A megkérdezettek kevesebb mint fele (40százalék) olvassa többé-kevésbé rendszeresen a kommenteket is. Jóval kevesebben írnak kommenteket is aktívan – mindössze 14 százalékuk. Az olvasók 9 százaléka soha nem olvas bele az olvasói véleményekbe.

 

A fórumokon leggyakrabban az 55 év feletti korosztály képviselteti magát. Több férfi vitatkozik, mint nő.  Az ezer főn végzett kutatás azt is kimutatta, hogy a válaszadók 28 százaléka azért nem követi figyelemmel ezt a fajta véleménycserét, mert túl agresszívnak találja.

 

 hirdetes_400x285  

A férfiak 31 százaléka és a nők 18 százaléka ráadásul úgy gondolja, hogy a fórumokat manipulálják.

 

A legnagyobb szlovákiai portálok közül a sme.sk és az aktuality.sk pár éve felügyelik, moderálják a cikkek alatti hozzászólásokat. Az érzékeny témákat, mint például a romákról, az iszlám vallásról és az Oroszországról szóló cikkeket ráadásul nem is engedik egyáltalán kommentálni, mivel nem kívánják, hogy extrémista hozzászólók árasszák el a webes felületüket.

 

(medialne.sk)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!