Új, igencsak durva valóságshow startol Oroszországban a jövő évben. A The Guardian szerint „engedélyezik” a bűncselekményeket is a forgatás alatt. Persze semmi sem történik következmények nélkül.

 

A show a szibériai vadonban játszódik majd, ahol 30 versenyző fog szó szerint az életéért küzdeni -40 fokos farkasordító hidegben. A túlélő győztes 1,6 millió dolláros díjat tehet zsebre. A showt a hét minden napján, a nap 24 órájában közvetíteni fogják.

 

„Minden versenyző beleegyezését adta és tudomásul veszi, hogy [a forgatás alatt] mgcsonkíthatják őket vagy akár meg is ölhetik”

 

olvasható a hirdetésben.

 hirdetes_300x300  

 

A show nem zárt térben, hanem egy 900 hektáros területen játszódik majd, több mint 2000 kamerát szerelnek fel a 30 résztvevő nyomonkövetésére. Személyzet nem lesz, csak a felvételeket kezelő technikusok. Az előkészítő-személyzettel együtt összesen 60 ember dolgozik majd a forgatáson. Minden résztvevő ugyanakkor kap egy személyes felvevő készüléket. Élelemről a versenyzőknek kell gondoskodniuk – halászhatnak, vadászhatnak, hogy túléljék a show-t.

 

„Minden engedélyezett. Harc, alkohol, gyilkosság, nemi erőszak, dohányzás, bármi”

 

A résztvevőknek alá kell írnia egy lemondó nyilatkozatot, amelyben tudomásul veszik, hogy megölhetik, megerőszakolhatják őket. Ez persze nem jelenti azt, hogy következmények nélkül bűnözhetnek a résztvevők – amennyiben egy kamera rögzíti a bűntényt, a rendőrök azonnal közbelépnek, és az elkövetőt kiviszik, mert a törvények attól még a tajgán is érvényben vannak.

 

a657955ba9ebf0778b61f48e46484fc8_news_com_au
forrás: news.com.au

 

A Siberian Times szerint kések használata is engedélyezett lesz, de a lőfegyvereké nem. Csak 18 éven felüliek és „épelméjűek” vehetnék részt a showban.

 

A durva valóságshow Jevgenyij Pjatkovszkij vállalkozó fejéből pattant ki, aki kijelentette, semmilyen kártérítési igényt nem ismer el, történjen bármi a résztvevőkkel a forgatás alatt. Pjatkovszkij szerint 5 ország már jelezte szándékát, hogy közvetítené a showt.

 

 

TheGuardian.com, Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!