Maga Donald Trump is reagált Meryl Streep beszédére, amelyben az idei Golden Globe-gálán életműdíjat átvevő színésznő éles szavakkal utalt a két hét múlva beiktatandó új amerikai elnök kampányára és politikájára.

 

A nyolcszoros Golden Globe-díjnyertes Meryl Streep a Cecil B. DeMille-életműdíjat átvéve megrázó történettel illusztrálta érzéseit: felidézte, hogy Trump a választási kampány alatt egy gyűlésen gúnyt űzött egy fogyatékossággal élő újságíróból. A színésznő Hollywood sztárjaihoz fordulva arra kérte őket, hogy ünnepeljék és védjék meg a másságot.

 

Trump “nincs meglepve”, hogy a “liberális filmes társaság” bírálta őt a díjátadón
A beszéd után a The New York Times felhívta Trumpot. A rövid telefoninterjúban a megválasztott elnök “Hillary-rajongónak” nevezte a színésznőt és elmondta, hogy nem nézte a Golden Globe-gálát, nem látta a színésznő beszédét sem. Hozzátette, hogy “nincs meglepve”, hogy a “liberális filmes társaság” bírálta őt a díjátadón.

 

 hirdetes_810x300  

 

Meryl Streep beszéde elején Hugh Laurie gondolatát folytatva – aki azzal viccelődött, hogy ez az utolsó Golden Globe-gála, hiszen a díjakat odaítélő szervezet, a Hollywood Foreign Press Association nevében benne van, hogy “Hollywood”, “külföldi” és “sajtó” -, úgy fogalmazott, hogy:

 

“valóban az amerikai társadalom legtöbbet becsmérelt részeihez tartozunk. Csak gondoljanak bele: Hollywood, külföldiek és a sajtó”.

 

“De ki is vagyunk mi? Mi is Hollywood egyébként? Egy csomó ember mindenféle helyekről. Én New Jersey-ben születtem, ott jártam állami iskolába. Viola Davies egy dél-karolinai földműveskunyhóban született, a Rhode Island-i Central Fallsban nőtt fel. Sara Paulson Floridában született, egyedülálló anya nevelte Brooklynban, Sarah Jessica Parker egy hét- vagy nyolcgyerekes ohiói családból származik. Amy Adams az olaszországi Vicenzában jött világra, Natalie Portman Jeruzsálemben született”

 

– sorolt példákat a nézőtéren ülő színésznők közül Meryl Streep.

“Hollywoodban hemzsegnek a kívülállók és a külföldiek, és ha kirúgjuk őket, nem lesz mit nézni a futballon és a vegyes harcművészeteken kívül, az pedig nem művészet”

 

– fűzte hozzá a színésznő.

 

„A tiszteletlenség tiszteletlenséget szül, az erőszak erőszakra ösztönöz”

 

– fogalmazott Meryl Streep, aki alig tudott beszélni hangszálgyulladása miatt, és hangja a rátörő érzelmektől is többször is elcsuklott.

 

MTI, facebook, korkép.sk

Nyitókép: EPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!