Két évnyi randevúzás után Harry herceg szombaton feleségül veszi az amerikai elvált színésznőt, Meghan Markle-t. A szertartásra többek között a brit miniszterelnököt, az amerikai elnököt és a menyasszony féltestvérét sem hívták meg.

 

A brit herceg és az amerikai színésznő esküvőjére már holnap, azaz május 19-én sor kerül, ám az apró részletek helyett még mindig a menyasszony családja körül kirobbant botrányokat oldják.

 

Az örömapa és a féltestvér sem lesz ott az év esküvőjén

 

 hirdetes_810x300  

A bulvárlapok már napok óta arról cikkeznek, hogy Meghan Markle édesapja nem fog részt venni a holnapi, a windsori kastély Szent György-kápolnájában tartott szertartáson. Állítólag a 73 éves örömapa infarktust kapott és szívműtétre vár.

 

A bulvárlapok azonban azt is tudni vélik, hogy a szívinfarktus nem az egyedüli oka az örömapa távolmaradásának. Állítólag az egyik további ok az a fotósorozat, melyen Meghan édesapja a lánya esküvőjére készül: például méretet vesznek róla az esküvői öltönyéhez. A fotók azonban nem véletlenül készültek. Minden bizonnyal egy tervezett képsorozatról volt szó, amelyért Thomas Markle jókora apanázst kapott.

 

Meghan édesapja jelenleg Mexikóban él, a brit herceg jövendőbelijének édesanyjával, Doria Raglandtól pedig már akkor elvált, amikor Meghan még kislány volt.

 

A napokban terjedő különféle pletykák után azonban csütörtökön véglegessé vált, hogy Thomas Markle nem lesz jelen a windsori menyegzőn, miután Meghan Markle a Kensington-palota – Harry herceg londoni rezidenciája – által ismertetett személyes közleményében ezt hivatalosan bejelentette.

 

 

Meghan édesapja így szintén felkerült azoknak a rokonoknak és ismerősöknek a listájára, akik nem vesznek részt a szombati esküvőn. Meghívót állítólag Meghan féltestvére, Thomas Markle Jr. sem kapott. A feldühödött testvér először Harry hercegnek írt egy levelet, melyben közölte, hogy nagy hibát követ el azzal, ha elveszi Meghant, majd felszólította arra, hogy mondja le a menyegzőt. Nem sokkal később Meghan is kapott egy levelet, amelyben a féltestvére elnézést kért, majd meghívatta magát a lakodalomra.

 

A brit Independent napilap szerint a brit királyi család jövendőbeli tagja utoljára 2011-ben látta a féltestvérét, apja másik családjához pedig egyáltalán nem fűzik szoros szálak.

 

Különleges májusi esküvő

 

A Meghan apja okozta problémák miatt a Kensington-palota sokáig Meghan kísérőjének problémáját oldotta. A legvalószínűbb jelöltként a menyasszony édesanyját említették. Annak ellenére, hogy nem egy megszokott megoldásról van szó, a brit királyi családban mégsem egyedi. A múltban Viktória királyné férje, Albert herceg halála után szintén édesanyaként vezette mindkét lányát az oltárhoz.

 

Egy pénteki rövid közleményben azonban végre tudatták a hírt a világgal, s kiderült ki fogja szombaton a padsorok között kísérni a menyasszonyt: “Meghan Markle Károly walesi hercegeget kérte fel, hogy kísérje a Szent György-kápolnában az esküvője napján. A walesi herceg örül, hogy eképpen üdvözölheti Meghan-t a királyi családban”.

 

Fotó: MTI/EPA

 

A májusi esküvő szintén kuriózumnak számít a brit királyi család történetében. A királyi menyegzők többségét ugyanis áprilisban, júliusban és novemberben tartották. Májusban csupán a királynő, II. Erzsébet húga, Margit hercegnő ment férjhez 1960-ban, valamint 2008 májusában mondta ki a boldogító igent Anna hercegnő fia, Peter Phillips is.

 

Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének dátumkiválasztásában nagy szerepet játszott Vilmos herceg és Katalin hercegné harmadik gyermekének születése. Mivel Katalin hercegné áprilisra várta a harmadik gyermekét, ezért értelemszerűen áprilisban nem kerülhetett sor a menyegzőre.

 

A háromhetes Lajos herceg ugyan nem vesz részt az esküvőn, ám két idősebbik testvére, György herceg és Sarolta hercegnő fontos szerephez jut a menyegzőn. Míg a hároméves Charlotte hercegnő koszorúslány lesz, addig a bátyja, a hamarosan ötesztendős György herceg a page boy, vagyis az esküvői apród tisztségét töltheti be a szombati ceremónián.

 

Fotó: YouTube

 

Harry hercegnek a bátyjával, Vilmos herceggel ellentétben szolidabb esküvője lesz. Míg Vilmos herceg és Katalin hercegné 2011-es menyegzőjét a 2000 férőhelyes londoni Westminster-apátságban tartották, addig Károly herceg és Diana másodszülött fiának esküvőjét a 800 férőhelyes windsori Szent György-kápolnában fogják megtartani.

 

A 14. századi kápolnában esküdött 2005-ben Károly herceg is, amikor a brit királyi család történetében először egy elvált nőt, Camilla Bowles Parkert vette feleségül. Mint mondják, a történelem ismétli önmagát: Károly fia holnap szintén egy elvált amerikai színésznőt vezet az oltár elé.

 

A meghívott vendégek száma a királyi esküvő költségvetésén is visszatükröződik. Míg Vilmos herceg lagzija 34 millió fontba került, addig Harry herceg lakodalmát 32 millió fontra becsülik. Az esküvőt mindkét esetben a királyi család fizette, illetve fizeti.

 

A költségvetés nagy részét elsősorban a védelem bebiztosítására költik, s azon belül is elsősorban az ifjú pár, a vendégek és a nézők védelmére. A Londontól 40 kilométerre található Windsorba mintegy 100 ezer látogatót várnak.

 

A vendéglista

 

Magára szertartásra, ami londoni idő szerint pontosan délben (az itteni idő szerint 13.00 órakor) fog kezdődni, mintegy 600 hivatalos vendéget várnak. Összehasonlításképpen: Vilmos herceg és Katalin hercegné menyegzőjére hét évvel ezelőtt 1900 vendég érkezett.

 

Vilmos és Katalin esküvője. Fotó: Daily Mail

 

Mivel Harry herceg csupán a hatodik helyet foglalja el a trónöröklési rendben, ezért nem kellett meghívnia sem a diplomatákat, sem az államfőket. A vendéglistán nem szerepel sem a brit miniszterelnök, Theresa May, sem a brit Munkáspárt vezére, Jeremy Corbyn. Meghívót az amerikai elnök, Donald Trump és az elődje, Barack Obama sem kapott, holott barátságos kapcsolatot ápol a brit herceggel.

 

A Kensington-palota értesítése szerint a 600 vendégen kívül még több mint 2600 személy érkezik, akik az ifjú párt a nyilvános helyeken fogják kísérni. Mindemellett a családi körben rendezett esküvőre 200 személy hivatalos, köztük Sir Elton John, Cary Delevingne, Seren Williams teniszező, valamint a Spice girls.

 

Megtartották a főpróbát. Fotó: Getty Images

 

Pünkösdi rózsa és lengyel fotós

 

A legnagyobb titoktartást, természetesen, az ara menyasszonyi ruhája övezi. A Kensington-palota sem Katalin, sem Meghan esetében sem árulta a menyasszonyi ruha tervezőjének nevét. Annyit azonban megsúgtak, hogy a virágok a windsori birtok parkjából, valamint a királyi gazdaságból származnak majd. Az esküvői díszítést olyan szezonális virágok fogják alkotni, mint a pünkösdi rózsa, ami többek között a menyasszony egyik kedvence.

 

Harry herceg és Meghan Markle májusi menyegzőjét az év esküvőjeként tartják számon és emberek millió várják nagy kíváncsisággal. A menyegzőn rengeteg fotós fog részt venni, akik között ott lesz az a lengyel Alexi Lubomirsk is, aki a páros hivatalos eljegyzési fotóit készítette.

 

DenníkN/Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!