Nyitókép forrása: youtube.com/reprofotó

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő szerda este 19:30 órára kért felszólalási lehetőséget a köztévében. Mivel a kormányfő az államfőválasztással kapcsolatban akar bejelentést tenni, felmerült a lehetősége, hogy befolyásolni akarja a választásokat a teljes moratórium előtti órákban, ezért az RTVS most nyilatkozatban szólította fel a miniszterelnököt, hogy beszédében majd tartózkodjon a politikai reklámtól bizonyos jelöltek javára vagy ellen.

 

Az RTVS állásfoglalása szerint a közmédia eleget tesz kötelességének, és a kormányfő rendelkezésére bocsátja az kért időintervallumot, ugyanakkor felhívta a figyelmét, hogy a választási kampány ideje alatt a megszokottnál szigorúbb szabályok vonatkoznak a tévés szereplésre.

 

„Az RTVS azt kérte [a kormányfőtől], hogy a lakosság részére történő bejelentés ne tartalmazzon semmilyen politikai reklámot, tartalma ne támogasson egyetlen politikai pártot, mozgalmat, párttagot vagy jelöltet sem (…)”

 

 hirdetes_300x300  

Az RTVS írásbeli igazolást is kér a kormányfői hivataltól arról, hogy Pellegrini beszéde tartalmilag megfelel majd a törvény által előírtaknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.