Nyitókép: zemavek.sk

 

Mely médiumok azok, amelyeket a tanárok megbízható tömegtájékoztatási eszközként ajánlanak a diákoknak? A válasz kiderül abból a felmérésből, melynek során mintegy 500 tanárt kérdeztek meg.

 

A People2People projekt számára készített Focus-felmérésből kiderült, hogy három tanárból kettő azt ajánlja a diákjainak, hogy a hazai és a külföldi történésekkel kapcsolatban az Aktuality.sk hírportálon tájékozódjon.

 

 hirdetes_300x300  

Az Aktuality.sk után a második helyet a saját hírportállal rendelkező Hospodársky noviny (hnonline.sk) gazdasági lap szerezte meg.

 

Forrás: Aktuality.sk

 

A megkérdezett tanároknak több mint a fele olyan dezinformációkat terjesztő weboldalakat ajánl a diákjainak, mint a hlavnespravy.sk és a zemavek.sk. Ezenkívül a tanárok mintegy fele a Pravda napilapot és annak internetes honlapját is diákjai figyelmébe ajánlja.

 

Érdekes, hogy a Sme napilapot és annak weboldalát a tanárok egyik fele ajánlja, míg a másik fele nem ajánlja a diákjainak, holott a legtöbb pedagógus éppen ezt a médiumot ismeri a legjobban. A megkérdezett tanárok legkevésbé a dezinformációkat terjesztő infovojna.sk és slobodnyvysielac.sk honlapokat ismerik.

 

Emellett a megkérdezett tanároknak több mint a fele úgy vélekedik, hogy a diákoknak nem ajánlatos a Denník N-t és annak internetes változatát olvasni.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!