Nyitókép: Stratégie

 

Az elmúlt két negyedév legolvasottabb napilapja a Nový Čas, hetilapja a Plus 7 dní, havilapja pedig a Zdravie egészségügyi tematikájú, illetve a Záhradkár kertészeti tematikájú lap lett – derült ki a Market & Media & Lifestyle – Target Group Index (MML-TGI) felméréséből, amit áprilistól szeptemberig 4 097 adatközlő részvételével végezett el.

 

Az országos napilapok a népesség 30%-át érik el. A maga 14%-ával a Nový Čas áll az első helyen, utána következik a Plus jeden deň 6%-os olvasottsággal, a harmadik helyet pedig a Pravda, illetve a Sme szerezte meg 5–5%-kal. A Šport című napilap a polgárok 4%-ához jut el, míg a Hospodárske noviny és a Korzár a népesség 3–3%-ához.

 

 hirdetes_300x300  

A hetilapok olvasottsága hasonló eredményeket mutat – ezek a lapok ugyanis az olvasók 33%-ához jutnak el. A legolvasottabb hetilap a Plus 7 dní 6%-kal, de ugyanilyen eredményt ért el a Život és Báječná žena hetilap is. A lakosság 5%-a olvassa a Nový čas pre ženyt, 3%-a pedig a Slovenkát és az Eurotelevíziát.

 

A napilapokhoz és a hetilapokhoz képest havilapokat a polgárok 42%-a olvas. A legolvasottabb havilap (6%) a Zdravie és Záhradkár, utánuk következik a Nový Čas Krížovky, az Eva és az Emma.

 

A rádiók hallgatottságát ún. „tegnap hallgattam” paraméterrel mérték meg. A felmérés szerint a lakosság 59%-a „hallgatott tegnap” rádiót. Leggyakrabban az Expres-t (18%), a Rádio Slovensko-t (16%) és a Fun Rádio-t (10%). A Jemné, az Europa 2, illetve a Vlna 7%-ot ért el.

 

A szlovákiai tévéadók össznézettsége 75%-os, ami azt jelenti, hogy mintegy 3,4 millió tévénéző ül le a készülékek elé. Első helyen a Markíza végzett 41%-kal, utána következik a TV Joj 28%-kal, illetve a közszolgálat egyes csatornája 19%-kal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!