Nyitókép: RTVS

 

Az RTVS a Kettes csatornán szerdánként 22:25-kor új vitaműsort indít Do kríža (Keresztbe) címmel.

 

Az RTVS sajtóhíre szerint az új vitaműsor polemikus, kritikus és igazságos lesz, előítéletek nélkül. A műsorvezetők két olyan vendéggel fognak beszélgetni és vitázni, akik az adott társadalmi, kulturális, politikai és vallási témákkal kapcsolatban eltérő nézeteket vallanak.

 

 hirdetes_300x300  

Az egyik műsorvezető a Postoj főszerkesztője, Jaroslav Daniška lesz, míg a másik Štefan Chrappa, aki az RTVS-en többek között a Legnagyobb Szlovák c. műsort is vezette.

 

Az RTVS szerint a műsor címe (Keresztbe) nemcsak a két vendég eltérő nézeteit szimbolizálja, de azt is, hogy a műsorvezetők pozíciója, a témák és a kérdések is konzervatív-keresztény nézőpontból származnak majd. A stúdióba olyan ismert vendégeket fognak meghívni, akik ellenkező nézeteket vallanak, és akik egymás érveire is reagálni fognak. A műsorban elsősorban szlovákiai vitapartnereket fognak vendégül látni, de más európai országokból is érkeznek majd vendégek.

 

Forrás: RTVS

 

„Meg vagyok róla győződve, hogy a globális témákról nemcsak úgy kell beszélni, ahogy a mainstreames liberális intellektuálisak teszik, a látásmódjukat kritikának és vitának kell kitenni. Mindemellett nyitott elmével kell beszélni a szlovákiai helyzetről is, ehhez pedig egy út vezet: az egyenes, igazságos vita, hadd konfrontálódjanak egymással a legjobbak“

 

– mondta az egyik műsorvezető, Jaroslav Daniška.

 

Legközelebb, január 29-én Rastislav Káčer, Szlovákia egykori magyarországi és amerikai nagykövete, valamint Roman Joch, a prágai Polgári Intézet igazgatója, egyetemi tanár lesz a műsor vendége, akik a Brexit: demokrácia a liberalizmus ellen? témával kapcsolatban fognak vitázni.

 

RTVS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.