Evelin, Fülöp
  • HUF: 350.87
  • USD: 1.09
  • 11 °C
  • 22 °C
média

Törölték az idei Eurovíziós Dalfesztivált

A rotterdami eseményt, ami május 12-től 16-ig tartott volna, a koronavírus-járvány miatt törlik.

Nyitókép: celebrityaccess.com

 

Idén nem rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált sem. A verseny szervezői, valamint az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) szerdán jelentette be, hogy a rotterdami eseményt, ami május 12-től 16-ig tartott volna, a koronavírus-járvány miatt törlik.

 

„A bizonytalanság, amit a Covid–19-től való félelem egész Európában okoz, az EBU-t is nehéz lépésre kényszerítette, nem rendezzük meg az idei dalfesztivált. A döntés a fellépők, a stábok, a rajongók, a nézők biztonsága érdekében, a Hollandiában, Európában és világszerte kialakult helyzet következtében született”

Hirdetés(x)

 

– olvasható a szervezők által a Eurovision.tv-n közzétett nyilatkozatban.

 

Az Eurovíziós Dalfesztivált 64 éven át rendezték meg megszakítás nélkül, a mostani az első alkalom, amikor törlik a versenyt. Rotterdamban 41 ország képviselője lépett volna színpadra, Magyarország nem nevezett a dalversenyre.

 

Jan Ola Sand, az EBU vezetője, az Eurovíziós Dalfesztivál leköszönő versenyigazgatója kiemelte: a holland szervezőkkel, a helyi közmédiával egyeztetve már azon dolgoznak, miként lehetne Rotterdamban 2021-ben megrendezni az eseményt. A holland közszolgálati média, az NPO elnöke, Shula Rijxman elkerülhetetlennek nevezte a döntést.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket