Nyitókép: Shutterstock

 

Május első vasárnapján a közmédia több műsora is köszönti az édesanyákat, nagymamákat.

 

Az M2 Gyerekcsatorna műsorának, a Hetedhét kalandnak a szerkesztői otthonaikban készült kisfilmekkel adnak ötleteket a legkisebbeknek, mivel lepjék meg anyukájukat a kijárási korlátozás alatt, illetve hogyan tudnak a távolból a nagymamáiknak is örömet szerezni.

 

 hirdetes_300x300  

Az M5 kulturális csatornán vasárnap este 18 óra 35 perctől lesz látható a nevelőszülői családokról szóló Befogadottak című dokumentumfilm televíziós premiere, amely a Befogadlak nevelőszülői program keretében készült.

 

Az M5 Facebook oldalán pedig ismert emberek, többek között Őze Áron, Nagy Feró és Huszárik Kata mesélnek arról, hogy ebben a helyzetben, hogyan készülnek az anyák napjára. Ugyanitt irodalmi videósorozat is indul május 3-án, amelynek első része József Attila Mama című versének megzenésített változata a Kávészünet Zenekar előadásában.

 

Duna Televízió filmekkel készül a jeles napra, így délután 14 óra 15 perctől az 1941-es magyar játékfilmet, a Magdolnát láthatják a nézők. Majd az esti órákban 21 óra 20 perctől az Anyák napja című francia vígjáték lesz megtekinthető, amit a Mama című alkotás követ az Oscar-díjas Penélope Cruz főszereplésével.

 

A rádiók műsorkínálatában is központi szerepet játszik május 3-án az anyák napja.

 

Petőfi Rádió a Strand Allstars erre az alkalomra készült Mama kérlek feldolgozás dala köré szervezi egész napos üzenőműsorát, ahol a hallgatók a rádión keresztül üzenhetnek szeretteiknek anyák napja alkalmából. Ezen túl a csatorna minden órában egy speciális anyák napi dallal tiszteleg az édesanyák előtt.

 

A Dankó Rádióban a nap folyamán közkedvelt előadóművészek mint például Bordás Barbara, Dócs Péter, Hajnal Nikolett, Szőllősi Emese vagy éppen Szigeti Fercsi mesélnek az elmúlt évek anyák napjairól és hogy mindez miként változik meg a kijárási korlátozás alatt. Emellett a népszerű rádióadó Szívküldi szívnek szívesen kívánságműsorában, szinte a teljes három órás adásidőben a hallgatók köszönthetik anyukájukat a legszebb nótákkal és örökzöld slágerekkel. Anyák napi különkiadással jelentkezik az este 19 órakor kezdődő Az a Szép című nótaműsor, valamint az utána jövő népzenei műsor, a Táncházban is.

 

Kossuth Rádióban szintén gondolnak az édesanyákra, a nap folyamán ismert emberek vallanak szintén ismert édesanyukkal való kapcsolatukról. Így hallhatjuk majd Császár Noémit, édesanyjáról Bagdy Emőkéről, Lackfi Jánost Mezey Katalinról, Regéczy-Béres Melindát Béres Kláráról, Ránki Fülöpöt Klukon Editről, valamint Gryllus Sámuelt Kőváry Katalinról.

 

A Vasárnapi újság aznapi adásában egy olyan fiatal anyukával ismerkedhetnek meg a hallgatók, aki élete során már több mindenben kipróbálta magát, viszont az igazi hivatását az anyaságban találta meg. Délután pedig 14 óra 6 perctől a Családok, történetek című műsorban olyan témák kerülnek elő, mint hogy hányféle arca lehet az anyai szeretetnek és mi hányféle módon tudunk köszönetet mondani nekik.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.