Nyitókép: reprofoto (Markíza)

 

Nem szokványos, hogy két kormánypolitikus a vendége egy politikai vitaműsornak, ahol általában egymás ellenfelei szerepelnek.

 

A kormányfő és a gazdasági miniszter viszont az elmúlt hetekben okot adott a meghívásra. Ami furcsa volt, hogy el is fogadták. Cirkusz kell a népnek, mondhatnánk. A Markíza kereskedelmi televízió lehetőséget is adott erre.

 

Igor Matovič (OĽaNO) és Richard Sulík (SaS) között csak a műsor első harmadában volt érezhető feszültség, testbeszédeik alapján inkább Sulík volt nagyobb zavarban.

 hirdetes_810x300  

 

„Olasz sziámi ikrek vagyunk, szükségünk van egymásra”

 

– érzékeltette a kettejük között levő viszonyt a kormányfő. A két pártelnök között a koronavírus-járvány alatt vált feszültebbé a viszony, mindketten ugyanis másként képzelték el a kilábalás időszakát. Míg a kormányfő számára az emberek életének és egészségének a védelme volt az elsődleges, addig a gazdasági miniszter inkább gazdasági szempontokat helyezett előtérbe.

 

A kettejük közti különbség leginkább a könnyítések mértékén és azok időzítésén volt tetten érhető, mely gyakran a médiában csapódott le.

 

„Jó közösségben a kritikának házon belül kell elhangoznia”

 

– illette kritikával a helyzetet Matovič

 

„Pártelnök vagyok, ahol fontos a szólásszabadság és párton belül is elfogadjuk a különböző véleményt. Ehhez a kormányfőnek is hozzá kell szoknia. Egész életemben azt mondtam, amit gondoltam, és ez így is lesz. De ez nem azt jelenti, hogy bárhol bármit mondhatok. Ha a gazdaságról van szó, én pedig gazdasági miniszter vagyok, akkor ezt el is mondom, főleg, ha úgy gondolom, hogy ez így helyes. De ettől még a világ nem dől össze“

 

– reagált az SaS első embere.

 

Sulík elismerte, hogy a gazdaságvédelmi intézkedések terén az ország egyesre vizsgázott, ami szerinte csillagos egyes is lehetett volna, ha a járvány alatti ingatlanok bérletének kérdését is hamarabb elintézték volna.

 

A láthatóan már a műsor előtt egyezséget kötött két politikus végül kijelentette, hogy nem fognak egymásnak esni, és házon belül fogják megoldani a dolgokat.

 

Békét kötöttünk, ami hasznára válik Szlovákiának – hangzott el részükről a műsorban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.