Nyitókép: Luc Castel/Getty Images

 

Péntek reggel Windsorban örök hűséget fogadott egymásnak Beatrix hercegnő – András yorki hercegnek, a brit uralkodó harmadik gyermekének elsőszülött leánya – és polgári származású párja, Edoardo Mapelli Mozzi 37 éves olasz ingatlanmágnás.

 

II. Erzsébet királynő 31 éves unokája eredetileg május 29-én házasodott volna össze vőlegényével, a koronavírus okozta egészségügyi veszélyhelyzet miatt azonban elmaradt a királyi lakodalom. A pár új időpontot nem tűzött ki, így aztán a média figyelmét elterelve, egy privát ceremónia keretében mondhatták ki az igent.

 

 hirdetes_300x300  

Daily Mail királyi családdal kapcsolatban álló tudósítója péntek reggel örömmel jelentette be a hírt, hogy a pár a windsori birtok All Saints kápolnájában összeházasodott. Többen is látták, hogy maga az uralkodó és férje, Fülöp herceg is a birtokra érkezett a nagy nap reggelén, így vélhetően a szűk családi kör jelen volt az ünnepségen, természetesen betartva a távolságtartás szabályait

 

Beatrix a kilencedik a brit trónutódlási sorban, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója. Jóllehet hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a „királyi fenség” megszólításra, a királyi család hivatalos mindennapi tevékenységében nem vesz részt, polgári állása van: Beatrice York néven az Afiniti nevű, New York-i székhelyű szoftvertechnológiai vállalat alelnöki tisztségét tölti be.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.