Nyitókép: Picasa

 

Az év utolsó napját szeretné teljessé tenni a közmédia szilveszteri televíziós műsorkínálatával: széles, minden műfajt átfogó programmal készül csatornáin. Ebben az igazi gálahangulattal, varázslatos Las Vegas-i show-val fűszerezett óévbúcsúztatóban kabarétól az operáig, romantikus filmtől a krimiig mindent megtalálnak a nézők.

 

Duna Televízió már délután elkezdi megalapozni a szilveszteri hangulatot, a 15 órakor kezdődő 2007-ben készült Különös Szilveszter című vidám, zenés óévbúcsúztató műsorban kabaré, operett és világslágerekkel hangolódhatunk az éjféli koccintásra. A zenés alapozás után jöhet a humor, amelyről 19:45-től Fábry Sándor, majd rögtön utána a Bagi-Nacsa páros gondoskodik.

 

 hirdetes_810x300  

Az év utolsó napjának utolsó órái igazi gálahangulatban telnek a Duna Televízión, ahol a nézők 22:10-től a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Szilveszteri Gáláját láthatják, amelyben az operett- és musicalek slágerek mellett, ismert könnyűzenei dalok is elhangzanak, köztük a Különös szilveszter. Az éjjel pedig itt nem ér véget, hiszen az új évet egy hatalmas házibulival indítja a csatorna.

 

Duna Worldön is a zenéé és könnyed szórakozásé lesz a főszerep december 31-én este. 19:05-től a zseniális szövegíró, Szenes Iván örökzöld slágerei csendülnek fel. A zenés szilveszteri műsor után 22:30-tól egy ál-bűnügyi komédia szolgáltat izgalmat, humort és fülbemászó muzsikát. A Könnyű kis gyilkosság című 1967-es magyar tévéjátékban ugyanis olyan sztárok fakadnak dalra, mint Darvas Iván és Tordai Teri, mindezt egy lebilincselő krimiben. Éjfél után sem ül le a hangulat, hiszen a Szilveszteri nótacsokorban a Magyar Televízió nóta műsoraiból kapnak szilveszteri összeállítást a csatorna nézői.

 

Az M5 kulturális csatorna ünnepi műsorai között 20:50-től érkezik az Egy szerelem gasztronómiája című 2017-es magyar zenés film. Az édes-romantikus gasztrovígjáték után pedig a világhírű Cirque du Soleil 1998 óta műsoron lévő egyik legnépszerűbb, számtalan díjjal elismert produkcióját láthatják. Az „O” cím onnan ered, hogy ugyanígy ejtik a francia eau, azaz víz szót is, mely a darab játékterét adja. A speciálisan az előadás igényeihez igazított Las Vegas-i Bellagio színházban, 1,5 millió gallon vízzel feltöltött medencében, akrobaták, szinkronúszók és búvárok közreműködésével jön létre a lélegzetelállító élmény.

 

A zenés filmek sora az új év első perceiben Georges Bizet operájának csodálatos filmváltozatával folytatódik, a Carmen című 1984-es filmben a címszerepben Julia Migenes mellett Plácido Domingót láthatjuk.

 

Az M2 Petőfi TV műsorai is szilveszteri kiadással jelentkeznek, az Akusztik Legendákban a Beatrice várja a nézőket 20:05-től. 22:20-tól az Én vagyok Te! zenészeivel lehet hangolódni az új évre. Egy maratoni koncerten újraélhetjük az első évad legizgalmasabb pillanatai. Vad gitárszólók, pörgős dallamok, mély érzelmek és koccintás a műsorvezetőkkel a szilveszteri műsorban.

 

MTVA/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.