Nyitókép: SITA

 

A Nemzetbiztonsági Hivatal június 30-ig már lekapcsolta a Hlavné správy, Armádny magazín, Hlavný denník portálokat, valamint az Infovojna nevű internetes rádiót.

 

A hazugságokat, féligazságokat, konspirációs tartalmat gyártó portálok lekapcsolásának lehetősége egészen szeptember 30-ig meghosszabbodhat. A képviselők az erről szóló javaslatról hamarosan szavazni fognak, mégpedig a kiberbiztonságról szóló törvény alapján.

 

A rendelkezés a Nemzetbiztonsági Hivatal hatáskörébe utalja a lehetőséget. Az orosz-ukrán háború ugyanis információs háborúként is zajlik az interneten, ahol a különböző álhírek, masszív orosz propaganda rengeteg kárt okoz a társadalomban.  Az átlagembernek ugyanis szinte esélye sincs megkülönböztetni a valós hírt, illetve tényeket a ferdített igazságtól, manipulációtól, így azt sem tudatosítja, hogy nem a valóságot látja, hanem egy mindenféle háttérérdekek által szuggerált álvalóságot.

 hirdetes_810x300  

 

A törvénymódosítás a hibrid háború káros hatásaitól igyekszik védeni a társadalmat, a hazugságokat terjesztő webfelületek működésének korlátozásával.

 

Körkép.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.