Nyitókép: Körkép.sk

 

Október 29-én Szlovákia történetében először tartják egy napon a megyei és az önkormányzati választásokat. A felvidéki magyarság az elmúlt időszakban fokozatosan kiszorult a nagypolitikából. Ma már sem az Európai Parlamentben, sem a pozsonyi törvényhozásban nincs pártszinten képviselete.

 

A régióban azonban a magyarság jelenléte továbbra is erős. Hogy az elkövetkező években is marad-e a harmadik legerősebb politikai szereplő, az a jelöltek teljesítményétől is függ.

 

A Körkép.sk podcast következő adásának vendégei két tömbmagyar város polgármester-jelöltjei, MUDr. Horváth Zoltán Dunaszerdahelyről és Halász Béla mérnök Gútáról. Mindketten független színekben mérettetik meg magukat. Velük beszélgettünk.

 hirdetes_300x300  

 

Megyefőnök-, polgármester-, esetleg képviselőjelölt vagy és szeretnéd magadat megmutatni a választók előtt? Kérd a Körkép.sk ajánlatát és láthatóvá teszünk. Hirdess a legolvasottabb jobboldali, konzervatív, polgári, felvidéki magyar portálon.

 

„Nekem nincs ellenségem. Nem legyőzni akarok valakit, hanem hiteles, nyugodt alternatívát kínálok Dunaszerdahelynek”

 

– fogalmazott Dr. Horváth Zoltán saját esélyeivel, illetve a választások lehetséges kimenetelét illetően.

 

„Olyan idők jönnek, hogy sokkal több törődésre lesz szükség, sokkal közelebb kell lenni a polgárhoz, hogy méltó megélhetése legyen. És nyilván lesznek olyanok is, akik ezt az időszakot nem tudják önerőből menedzselni, fogni kell a kezét valakinek a túlélésért”

 

– tette hozzá. De beszélt arról is, hogy mire kötelezi az a közel 3000 szavazat, melyet a legutóbbi választásokon polgármester-jelöltként szerzett.

 

 

Halász Béla B-tervnek nevezte azt az intézkedéscsomagot, mellyel megválasztása esetén a magas energiaárakra és a város legégetőbb problémáira kínál tételes, kidolgozott megoldást.

 

„A jelenlegi polgármester leváltására akkor van igazán esély, ha a kihívói összefognak és egy személy méretteti meg magát vele szemben a választásokon. Ennek érdekében még több tárgyalás vár ránk”

 

– mondta a Körképnek Halász, aki beszélt arról is, hogyan tudná fejleszteni Gúta stratégiailag fontos, Dögösnek nevezett részét.

 

A magyar szempontból fontos két város esélyes polgármester-jelöltjeinek konkrét elképzeléseiről szóló adása, melyben az aktuálpolitikai kérdésekre is kitértünk, a következő napokban lesz látható hírportálunkon.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.