Orbán Viktor sálja: Gyimesi és Forró együtt védték meg a TA3-ban a magyar érdekeket - Körkép.sk
Árpád
 • HUF: 379.63
 • USD: 1.09
 • 10 °C
 • 16 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Orbán Viktor sálja: Gyimesi és Forró együtt védték meg a TA3-ban a magyar érdekeket

Gyimesi és Forró bementek a műsorba, és leckét adtak magyarságból.

Nyitókép: TA3 (reprofoto)

 

Miközben a szlovák politika és média napok óta Orbán Viktor történelmi Magyarországot ábrázoló sálján rugózik, az OĽaNO magyar politikusa és a Szövetség-Aliancia elnöke együtt védték meg a magyar érdekeket a szlovák hírtelevízió esti műsorában.

 

A két politikus fellépése éles kontrasztban van azzal, amilyen álláspontot Orbán Viktor külpolitikájával kapcsolatban a Most-Híd platform képvisel. Rigó Konrád nem ért egyet a Fidesz külpolitikájával és inkább az Orbánt támadó Káčer külügyminiszterrel fotózkodik, nekünk pedig azt próbálja beadni, hogy Káčer a magyarok barátja.

 

Provokációra számíthat Orbán Kassán

SJE Nyílt nap

 

Ezzel szemben Gyimesi és Forró bementek a műsorba, és leckét adtak magyarságból. Elmondva a történelmi szempontokat, a múltból adódó felelősséget, a magyar megmaradás fontosságát, a Beneš-dekrétumok lezáratlanságát.

 

Gyimesi és Forró bementek a műsorba, és leckét adtak magyarságból. Kép forrása: TA3, reprofoto

 

Gyimesi talán tárgyilagosságban, felkészültségében, gyorsaságban, az érvek felsorakoztatásában volt erős, próbálva érthetővé tenni a szlovákok számára is a magyar néplélektant.

 

Forró pedig a Beneš-dekrétumok következményeinek elmagyarázásában, a magyar és a szlovák történelem, közös múlt fontosságának hangsúlyozásában és az abból adódó lehetőségek említésével tudott újat mondani.

 

Martin Klus láthatóan már diplomáciai pályára készül, talán emiatt is láthattunk egy teljesen más Klust, mint akit a kormányciklus elején megszokhattunk.

 

Ha a felvidéki magyar politika ezen az úton halad tovább, azaz nemzeti és konzervatív magyar politikus (még ha keresik is helyüket és sorrendjüket a rangsorban) egy követ fúj a soviniszta, magyargyűlölő, elfogult szlovákokkal szemben, az jót jelent.

 

Szépen elvált egymástól a Szövetség opportunista, áruló platformja a magyar érdekeket valóban képviselő politikusoktól. Ilyen szempontból pozitívan kell értékelni Gyimesi és Forró TA3-beli szereplését.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 28 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. nov. 24. 03:35

gondolom Gyimesi napjai az OLANOban meg vannak számolva,remélem rovid idon belul repul onnan

  Tárkány Álmos
  2022. nov. 24. 07:15

  Peťko, te selejtes janicsár!

  Gabor
  2022. nov. 25. 17:19

  Petike maga akkor lesz jó magyar ,ha vak és süket lesz mert akkor nem fog tudni ilyen ökörségeket írni ! Maga nagyon buta , primitív senkiházi ,kaka ember !

   Petike
   2022. nov. 26. 07:34

   koszonom a megtisztelést Gabika én Gyimesi helyében már régen elmentem volna az OLANO nebu szektábol és nem hagynák hogy Matovič hulyét csináljon belolem.Neki az lenne a legjobb ha onnan kidobnák mert akkor legalább ha tényleg olyan nagy nemzeti konzervativ érzelmu akkor alapítson meg egy etnikai alapu nemzeti konzervativ pártot és gyozze meg a szlovákiai felvidéki magyarságot vagyis mérettesse meg magát.

J. Géza
2022. nov. 24. 07:18

Amíg igornak szüksége lessz rá addig marad.

Dodo
2022. nov. 24. 13:24

Igy vagyunk mi itt a szovakokkal addig jo a magyar amig hagyja hogy bolondot csinaljon belole a szlovak, ahogy ellenall azonnal ellenseg es lapatra kerul.

Bendegúz Ábrahám
2022. nov. 27. 19:15

Gyimesit nem csípi Nicolsonová és ezt nyíltan ki is mondja. Nem, hogy mondja, de egyenesen uszít ellene: https://www.facebook.com/luciadnicholsonova/videos/1382581578814693/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket