Nyitókép: archív

 

Zsebpuccs! Világi Oszkár köre az Összefogás platformon keresztül lefoglalta a Magyar Szövetség nevet, hogy maga a Szövetség ne magyarosíthassa magát a kívánt formában. A sorok között leírták azt is, hogy ide, mármint a szerintük már megalakult új pártba, a Magyar Szövetségbe menekülnének a felvidéki magyar párt legkisebb platformjának tagjai, amennyiben Orosz Örs nem lehet a Szövetség elnöke. Burkoltan ugyan, de a közölt tartalmat ide kifuttatva közölt cikket az egyik, a martosi községházán bejegyzett polgári társulás által működtetett felvidéki webfelület.

 

Az álnéven közölt cikk megírása előtt a legalapvetőbb oknyomozó munkát sem végezték el állításaik alátámasztására. Mi több, egyáltalán nem vizsgálták sugallt állításaik valóságtartalmát. Különben rögtön kiderült volna számukra is, hogy lyukra futottak és butaságokat hordtak össze.

 

hirdetes_starlux810x300

Öntsünk tiszta vizet a pohárba helyettük, avagy ami a webfelület alapvetően hamis felütéséből kimaradt:

 

1. Semmilyen Magyar Szövetség nevű új párt nem alakult a Felvidéken

 

– egy ilyen nevű párt létrehozása céljából hirdettek aláírásgyűjtést annak előkészítő bizottságának tagjai a belügyminisztériumban.

 

2. A név valóban foglalt ugyan, de már csak jó három hétig, egészen pontosan fél évig az aláírásgyűjtés kezdetének bejelentését követően.

 

– 2023. május 24.–2023. november 19. között foglalta le a belügyminisztérium a jövőbeli pártnevet. Amennyiben nem sikerül összegyűjteni ezalatt az idő alatt a 10 ezer aláírást, a név újra szabadon felhasználhatóvá válik.

 

3. Nem, nem Orosz Örs, sem az Összefogás platform, de még csak Világi Oszkár sem áll az aláírásgyűjtés mögött.

 

– hogy mégis kik akkor? Ők:

 

 

Azaz Szűcsová Zuzana Albárról, Csente Tomáš Nagymegyerről és Andrássy Monika Eperjesről.

 

Az előkészítő bizottság megbízott személye, Szűcsová Zuzana közösségi oldaláról kiderül, hogy a Szövetség-Alianca elnökének, Forró Krisztiánnak az egyik rajongójáról van szó, aki megoszt szinte minden, Forróval kapcsolatos politikai tartalmat.

 

 

Mi lehet akkor a magyarázat a furcsa esetre?

 

Pofonegyszerű. A Most-Híd egyes tagjainak távozása után a Szövetség-Aliancia MKP platformja igyekezhetett megbízott emberein keresztül lefoglalni a Magyar Szövetség pártnevet a jövőre nézve. Leginkább azért fordulhat az ilyesmi elő, hogy ne kerülhessen illetéktelen kezekbe a megnevezés.

 

Természetesen, bizonyítékok hiányában ezt nem tudjuk biztosan állítani, de ha így lenne, az pontosan így nézne ki.

 

Ennyit tehát a furcsa webfelület el nem végzett munkájának valóságtartalmáról.

 

És most tessék elképzelni, nekünk kellett megvédenünk Világi Oszkárt és Orosz Örsöt. 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.