Meleg van. Ilyenkor jó kint sétalni. Járkálni egyet. Élvezni a nyarat. Korzózhatunk. A barátainkkal is. Sétálhatunk tömegesen. Felvonulhatunk. Büszkék lehetünk. Büszkék arra, mik vagyunk.
Talan így is gondolkodhatnak a melegfelvonulások szervezői… hm, meleg van, melegek vagyunk, vonuljunk fel! És legyünk büszkék! Büszekek. De mire?

Én egyébként magyar vagyok. Büszke arra, hogy magyar. Mégsem érzem szükségét annak, hogy emiatt minden évben felvonuljak. Heteró is vagyok. Tehát a nőkre, pontosabban egy nőre bukok. Büszke legyek rá? Hát, ha már a homók büszkék arra, amik, akkor én ne legyek? Ehj, de micsoda blökiség ez!? Most erre is büszke legyek? Ez van, én ilyennek születtem,örülök neki es kész. Na jó, szóval heterók vagyunk. Akkor most mi is csináljunk heteró büszkeség napja felvonulást? Nem tudom, ki hogyan, de én speciel a szexuális orientációmra nem vagyok se büszke, se nem szégyellem. Kéne? Ez úgy van. Kész. Miért kell ebből ügyet csinalni? Jó ez valakinek?
Persze, megértem, sokáig mindenfelé valagba voltak rugdosva, suttomban lehettek csak maguknak. De ennek mar vége. Akkor most mire jó ez a cirkusz?
Arra esetleg nem gondolnak, hogy az ilyen ízléstelen bohóckodások alapján tartja őket a normális orientáciojú emberek jelentős része exhibicionista elemeknek? Ha azt látják, hogy kifestve, félmeztelenül tekeregnek mindenféle módon egymást nyalogatva egy kamion platóján? Ha az ember azt is feltételezné, hogy a nagy részük teljesen normális hétköznapi halandó, ilyenek láttán mit gondoljon? Mit gondol az átlagember, akinek az egyik legsutább tulajdonsága az általánosítás?
És mit gondolok én? Azt, hogy attól, hogy valaki meleg – melegnek született vagy azzá vált, nem értek hozzá -, még lehet ugyanolyan hétköznapi ember, mint akármelyik normális szexuális orientációjú polgártársa. És szerintem a nagy részük ilyen is. De akkor mire jó ez a magamutogatás, ez a gusztustalan cirkusz? Miért kell ezzel másba is belerugdosni, miért kell provokálni?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!