Frissítve: 23.32.          Ma pontosan  egy éve annak, hogy beindult az önálló Körkép.sk. Bár mint tudjuk, blogunk születésnapját augusztus 7-én ünnepli – ekkor került fel az első írás az eredeti, blogspot-os címünkre – 2007 január 10-ével végérvényesen az önrendelkezés útjára léptünk. Felvidéki magyar blogautonónia, mondhatnánk. 🙂

Ebből az alkalomból  úgy érezzük eljött az idő egy kis visszatekintésre rólunk. Kezdeti  céljainkról, jelenlegi helyzetünkről, mindezt némi statisztikával fűszerezve. Körkép számvetés egy év után.

Amikor két éve azon a meleg nyári napon egy kiadós foci után a pozsonyi Duna utcán az egészet eldöntöttük, némi dac is vezérelt minket. Már ami a honi mediális piacon és ifjúságpolitikán belüli állapotokat illeti. Bizakodtunk, hogy az addig megszokottnál  lehet mindezt talán „jobban”, igényesebben, némileg kultúráltabb módon és más hangnemben is végezni. Tudatosan  mázoltuk sokszínűre a palettát. Érdekes, máshol kevésbé tárgyalt témafelvetéseinkkel igyekeztünk kultúrált fórumot teremteni a körülöttünk zajló, minket érintő eseményekről. Hisz határainkon belül és túl  szomjaznak az információkra rólunk. Megpróbáltuk és…eddig úgy néz ki sikerült, jó úton járunk.

Mint azt kezdettől fogva deklaráltuk, nem hiszünk az objektív nézőpontban, így magunkról se állítjuk, hogy elfogulatlanok vagyunk. Nem a pártatlanságra törekszünk, hanem arra, hogy anélkül alkossunk véleményt, hogy ebben minket bármilyen párt, kormány vagy  nagyhatalmi szereplő befolyásolna. Nem tartjuk magunkat tévedhetetleneknek, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy gondolkodjunk, s szellemi tevékenységünk eredményét papírra vessük.

Novemberben arculatváltáson estünk át, mivel úgy véltük, hogy a megszokottnál mélyebbre szántó tartalom és egyre növekvő olvasótáborunk igényesebb külsőt kíván. Nagy örömünkre szolgált, hogy a váltás rendkívül pozitív fogadtatásra talált Önöknél.

Pár szóban az eddigi időszakról:

 hirdetes_810x300  

Bejegyzéseink felkerültek az Új Szó és a Bumm főoldalára, partnereink között tudhatjuk a nívós magyarországi goldenblog 2008 mainstream kategóriájának első két helyezettjét, a Konzervatóriumot és a Reakciót,  felfigyelt ránk és egyedüli felvidéki médiumként a linkjei között ajánl bennünket a Jobbklikk, hivatkozási alapként szolgálunk a wikipédián. Nemrég pedig a Konzervatórium is átvette egyik írásunkat, mely  meglepetésünkre rögtön Index főoldalas lett.

Néhány statisztika a google analytics segítségével:

Egy év alatt 209 bejegyzés került fel az oldalra, a kommentek száma ezerben mérhető. Büszkén mondhatjuk, hogy bár itt-ott rezgett a léc, a mai napig egyetlen hozzászólás sem igényelt moderálást, ami napjainkban bizony már elég ritka jelenség. Ami az egyedi látogatóink, látogatóink és oldalletöltéseink számát illeti, legyen elég annyi, hogy 12 hónap alatt  szinte minden mutatóban sikerült megtízszereznünk magunkat.

A portálunkon eltöltött átlagos idő 5 perc 18 másodperc, látogatóink több mint 60 százaléka visszatérő olvasó, 2,38 oldal/látogatással.

A TOP 10 legolvasottabb írás:

1. A hibrid honismereti tankönyv

2. A szlovák csoda titka

3. A gyermekkor vége

4. István a király 2.0

5. December 5. margójára

6. Az ő kormányuk: Szlovákia 2008 visszatekintés

7. November 17. margójára

8. Michael Dopping Phelps

9. Őrségváltás Brüsszelben? Az MKP lehetséges befutói

10. Őrségváltás Brüsszelben? Az MKP lehetséges befutói II

Eddig összesen 53 országból kaptunk találatot, a TOP 10 ország listája:

1. Szlovákia, 2. Magyarország, 3. Csehország, 4. Nagy-Britannia 5. USA, 6. Németország, 7. Románia, 8. Svájc, 9. Luxemburg (nagyrészt az Európai Parlament), 10. Kanada.

A legtöbbet hivatkozó webhelyek:

1. bumm.sk

2. reakcio.blog.hu

3. jurgen.korkep.sk

4. ujszo.com

5. images.google.hu

6. korkep.blogspot.com

7. mail.google.com

8. reakcio.hu

9. google.com

10. konzervatorium.blog.hu

Az eltelt 365 napban némileg változott „szerkesztőségünk” összetétele, néhányan úgy döntöttek, saját utakat kezdenek el járni, nagy örömünkre szolgált azonban, hogy  új szerzők is érkeztek. Portálunkon  vendégszerzői írások is megjelentek. Közülük akadt olyan, aki itt is ragadt köztünk:) A vendégszerzők érdeklődése iránt továbbra is nyitottak vagyunk. Akik efféle késztetést éreznek magukban, a [email protected] e-mail címen vehetik fel velünk a kapcsolatot.

Ami a további terveinket illeti, az új évben sem akarjuk alábbadni. Továbbra is szeretnénk felvidéki fiatal értelmiségi szemmel figyelni a hazai és külföldi közéleti történéseket, s elmondani a véleményünket róla. Emellett új, más típusú írásokkal is készülünk, melyekből az első ízelítőt terveink szerint már hamarosan tálaljuk.

Addig is kívánunk mindenkinek jó olvasást és kommentelést, partnereinknek, olvasóinknak, kommentelőinknek pedig köszönjük az eddigi bizalmat, együttműködést és támogatást.

A Körkép csapata

Megosztás:
Címkék: Körkép.sk

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!