Alojz Hlina újabb gesztust tett a magyarok felé. Bocsánatot kér a magyaroktól Slota miatt. Legújabb ötletét, mellyel a parlament ülésén készül előrukkolni, blogjában hozta nyilvánosságra. Ennek teljes fordítását közöljük az ő hozzájárulásával.

Korábban egyszer már bocsánatot kértem a magyaroktól Slota miatt. Ez Komáromban történt, 2009-ben. Akkor állampolgárként kértem bocsánatot. Mivel azóta parlamenti képviselővé választottak, bocsánatot kérek a magyaroktól még egyszer, immár honatyaként, a szlovák parlamentben.

Azért kérek tőlük bocsánatot, hogy olyan sokáig tartott, amíg Ján Slota távozása a szlovák politikából ennyi időt vett igénybe.

Bocsánatot kérek a magyaroktól, függetlenül attól, hogy Szlovákiában, Magyarországon, vagy a világ más táján élnek.

Sok időt töltöttem Kínában, ahol megtanultam, hogy soha nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy partnerednek, vagy ellenfelednek elveszed az arcát. Nem szabad elkövetni a megalázás, behódoltatás hibáját. Nem szabad elvenni az ellenfél méltóságát.

 hirdetes_300x300  

Ján Slota elrontott mindent, amit csak lehetett. Ezért bármilyen szlovák-magyar kiegyezésből örökre kizárta magát. Slota idejének vége.

Remélem, hogy egy új időszak elején vagyunk. A megértés és a kölcsönös tisztelet időszaka kezdődhet.

Bocsánatkérésemre a parlamentben kerül sor, a kormányprogram vitája alatt, annak külpolitikai fejezeténél. A hátam mögött szlovák lobogók lesznek. Azok a lobogók, melyek 18 évig politikustársaimnak a tárgyalóteremben nem hiányoztak.

Alojz Hlina (fordítás: Körkép.sk)

A frissen megválasztott szlovák honatya korábban a Körképen már többször publikált, az elhíresült EU-elnökség féle óriásszőnyeg kapcsán is

További ajánlott írások a témaban:

1. Alojz Hlina, a magyarokkal minden rendben

2. Alojz Hlina belovagol Budapestre

3. A nemzet Jancsija

4. Alojz Hlina levele a magyarokhoz. A térkép miatt

Ha tetszik a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!