Mindennapjaink

Alojz Hlina: Bocsánatot kérek a magyaroktól Slota miatt

Alojz Hlina újabb gesztust tett a magyarok felé. Bocsánatot kér a magyaroktól Slota miatt. Legújabb ötletét, mellyel a parlament ülésén készül előrukkolni, blogjában hozta nyilvánosságra. Ennek teljes fordítását közöljük az ő hozzájárulásával.

Korábban egyszer már bocsánatot kértem a magyaroktól Slota miatt. Ez Komáromban történt, 2009-ben. Akkor állampolgárként kértem bocsánatot. Mivel azóta parlamenti képviselővé választottak, bocsánatot kérek a magyaroktól még egyszer, immár honatyaként, a szlovák parlamentben.

Azért kérek tőlük bocsánatot, hogy olyan sokáig tartott, amíg Ján Slota távozása a szlovák politikából ennyi időt vett igénybe.

Bocsánatot kérek a magyaroktól, függetlenül attól, hogy Szlovákiában, Magyarországon, vagy a világ más táján élnek.

Sok időt töltöttem Kínában, ahol megtanultam, hogy soha nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy partnerednek, vagy ellenfelednek elveszed az arcát. Nem szabad elkövetni a megalázás, behódoltatás hibáját. Nem szabad elvenni az ellenfél méltóságát.

Ján Slota elrontott mindent, amit csak lehetett. Ezért bármilyen szlovák-magyar kiegyezésből örökre kizárta magát. Slota idejének vége.

Remélem, hogy egy új időszak elején vagyunk. A megértés és a kölcsönös tisztelet időszaka kezdődhet.

Bocsánatkérésemre a parlamentben kerül sor, a kormányprogram vitája alatt, annak külpolitikai fejezeténél. A hátam mögött szlovák lobogók lesznek. Azok a lobogók, melyek 18 évig politikustársaimnak a tárgyalóteremben nem hiányoztak.

Alojz Hlina (fordítás: Körkép.sk)

A frissen megválasztott szlovák honatya korábban a Körképen már többször publikált, az elhíresült EU-elnökség féle óriásszőnyeg kapcsán is

További ajánlott írások a témaban:

1. Alojz Hlina, a magyarokkal minden rendben

2. Alojz Hlina belovagol Budapestre

3. A nemzet Jancsija

4. Alojz Hlina levele a magyarokhoz. A térkép miatt

Ha tetszik a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

beeble
2012. ápr. 22. 21:16

Ne Slota miatt kérj bocsánatot, hanem az idióta főnököd miatt, aki ezerszer többet ártott a magyaroknak Slotánál, és akinek te beálltál a szekértolói közé. Magad miatt is bocsánatot kérhetsz, az ostoba és provokatív akcióid miatt, amivel a magyarokat sértegetted az infantilis stílusodban. Igen, Slota elment, de helyette jönnek a sunyi és alattomos soviniszták, akik sokkal veszélyesebbek, akik barátságot és megértést színlelve próbálnak bizalmat szerezni és közel kerülni, hogy aztán testközelből szúrhassanak hátba. Ha pedig komolyan gondolod, amit írtál, és nem csak a szokásos populista demagógiád újabb megnyilvánulásának lehetünk tanúi, akkor nosza: fölösleges bocsánatkérések helyett parlamenti képviselőként bizonyíts tettekkel: kezdeményezd a Benes-dekrétumok felülvizsgálását, a kettős állampolgárság megnyugtató rendezését, a DAC-szurkolók megtámadásának kivizsgálását, Malina Hedvig ügyének végleges lezárását, támogasd a felvidéki magyarság területi önrendelkezését, és még sorolhatnék számtalan dolgot, amivel az őszinte szándékaidat bizonyíthatod.

blanka
2012. ápr. 23. 09:39

csatlakozom az elottem szólóhoz!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket