Celebek, ismert színészek, drogosok. Stohl András és Dušan Cinkota. Végül mindketten a sitten végezték. Stohl 10 hónapot, Cinkota kemény nyolc évet kapott. Jogerősen.

Történetük tanulsága, hogy az ismertség könnyen hátránnyá is válhat. Nevelő szándékkal ugyanis példát statuálhat velük a bíróság.

Dušan Cinkota ismert szlovák színészt kábítószer miatt egyszer már elítélték. Ügye első fokú tárgyalásán azt mondta, titkos rendőrségi informátorként tevékenykedett, a szer terjesztőinek és előállítóinak leleplezése érdekében.

Az egyik „bevásárlást“ követően – melynél biztos ami biztos, azért saját magának is beadott egy adagot – pechjére egy másik rendőrjárőr karjaiba szaladt. Aki nem nagyon hitte el a történetét. Cinkota és ügyvédje pedig hiába magyarázkodott, a celeb nyolc évet kapott, míg a lefülelt drogszakács ötöt.

Stohl András története mindannyiunk előtt ismert. A média kereszttüzében játszódott és Cinkotához hasonló jegyeket mutat. Igaz, mindannyiunk Bucija betépve, tudatmódosító szerek hatása alatt egy közúti balesetet is összehozott. Majd tettét megbánva magába szállt és drogprevenciós iskolalátogatásokba kezdett, hogy végül kálváriájáról könyvet is kiadjon. Büntetéséből öt hónap után jó magaviselettel feltételesen szabadult.

 hirdetes_810x300  

Lehet ezt az utat kéne Cinkotának is választania, hogy a nyolc évet (melyet egyébként a Daniel Lipšic féle törvényi szigorítás miatt a bíróság kénytelen volt kivetni rá) valahogy csökkentse.

Könyve a jövő évi karácsonyi piac egyik sikere lehet.

Király Zsolt

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket a Tumblr-en és a Twitteren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!