Fiúk a gáton - árvíz 2013 - Körkép.sk
Árpád
 • HUF: 379.63
 • USD: 1.09
 • 10 °C
 • 16 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Fiúk a gáton – árvíz 2013

Nagyon nehéz, szinte lehetetlen megfelelően reagálnia egy csúcspolitikusnak katasztrófahelyzetben. Ha otthon marad vagy későn reagál, baj. Ha az események élére áll, mesterkéltnek, rutinszerűnek titulálhatják (Orbán.) Ha ellenzékiként kimegy lapátolni, a kormányoldali sajtó stopperórával méri (Gyurcsány), vagy pofátlansággal vádolják, mert pártlogós dzsekiben teszi (Bajnai). Esetleg elhallgatják, hogy kint izzadt és dolgozott. Képriport a magyarországi és szlovákiai árvízhelyzetről. Politikusok a gáton.

Orbán Viktor:

OV5
Terepszemlén
OV2
Katasztrófavédelem
OV3
Komárom
OV4
“Munkára föl!”
OV1
Orbán: “Szusszanásnyi idő a Rómain, de a védekezés nem állhat le.”

Gyurcsány Ferenc:

GYF1
Gyurcsány képaláírása: “Tegnap este még kimentünk Vácra homokzsákokat tölteni. Valamikor tíz óra körül megjelent az újnáci Budaházy vagy egy tucat támogatójával. Volt egy kis odamondogatás és visszaszólás, némi harciasság is, de végül mindenki lapátolta a homokot. Mert annak nincs pártállása…”

Bajnai Gordon:

BG1
Bajnai: “Ma lerövidítettük a választókerületi elnökökkel való találkozónkat, hogy délután mindenki siethessen a gátakra, segíteni.”
BG2
Bajnai: “Most mindenkire szükség van. Mi így segítettünk.
Ha teheted, segíts Te is”
BG3
Bajnai és a pártlogós dzseki

Rogán Antal:

Rogan Antal_jol all neki az arviz
“Akinek jól áll az árvíz” – Rogán Antal

Berényi József:

SJE Nyílt nap
zsakolas_16
Zsákolás Komáromban
zsakolas_09
“Összefogás az árvíz ellen”
zsakolas_21
Országos elnökségi ülés helyett zsákolás

Robert Fico:

RF2
Robert Fico terepszemlén Dévényben
RF6
Fico és Glváč védelmi miniszter a levegőből is felmérte az elárasztott területeket
RF1
“az ország felkészült”

Robert Kaliňák:

kalinak4
Kaliňák érkezik
ministri (SITA)
Kaliňák belügyminiszter személyesen irányította a munkálatokat

Végezetül néhány felvétel a Dunráról Pozsonyban és Budapesten.

Budapest:

foto_ujvari sandor_mti
Fotó: Ujvári Sándor, MTI
foto_varga csabi_fb oldala
Kép: Varga Csabi, fb
Foto_Pápai Márton
Kép: Pápai Márton
perf.1
Juhász R. József performanszművész zakóban, esernyővel és táskával a kezében csütörtökön az áradó Dunában a Margit híd közelében. Kép: fb

Pozsony:

Nočný Dunaj (SITA)
Az éjjeli Duna kedden, a rendkívüli állapot kihirdetése után. A vízállás ekkor 9 méter volt. Kép: SITA
záplavová turistika (SITA)
Katasztrófaturizmus. Korzózó pozsonyiak a Szlovák Nemzeti Felkelés hídján. Hasonló helyzet volt az Öreg Hídon is, melyet emiatt le is kellett zárni. Kép: SITA/Jozef Jakubčo
Požiarnik helikoptera (SITA)
A legnagyobb érdeklődést talán az árvízhelyzetet szemléltető légi felvételek váltották ki. Kép: SITA

A 2013-as árvíz évszázados rekordokat döntött meg Szlovákiában és Magyarországon is. Komoly károkat és összefogást igen, emberáldozatokat szerencsére nem követelt.

Megj. (06.10): Mivel a Most-Híd hivatalos csatornáin és máshol sem találtunk Bugár Bélás zsákolós fényképet, így ilyet sajnos nem tudunk mutatni.

U.I. várjuk az esetleges további csúcspolitikusi felvételeket is.

A képek további forrásai: facebook és 444.hu

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Falusi Marián
2013. jún. 09. 23:41

Érdekes, hogy csak hidas politikust nem vett észre a Körkép, pedig azok is voltak kint magukat mutogatni. Ugyanúgy, mint a fentiekről, róluk is készül kampányfotó. De az MKP háziblogjának ennyit el lehet nézni :) Gondolom azért írta ez gyorsan Király Zsolt, mert a Közbeszéd azzal (xxx moderálva: admin) az MKP-t, hogy míg a nép zsákol, addig a Berényi a Semjénnel öltönyben szendvicset zabál. Gyorsan meg kellett mutatni, hogy az ELNÖK ÚR is ott volt.

  tomika
  2013. jún. 10. 00:25

  Te, mutass már akkor pár Mostos fényképet. Tutira kint voltak ők is valahol, csak jól eldugták. (Bastrnákot pl. Kaliňák sarkában láttan sunnyogni a videókon.) Kerestem, de bizisten én sem találtam sehol spoluprácás képeket. A holnapi Új Szót meg nincs kedvem megvenni emiatt :)))

  zsákos bilbó
  2013. jún. 10. 10:52

  Na, Marián, küldesz végre Bugár Bélás zsákolós fotót nekünk? Legalább mutatóba ;) Vagy csak hőbölögni tudsz?

  Hidas
  2013. jún. 10. 14:25

  Nos, ha már rákérdeztek páran, a Híd helyi klubja is kint volt egy csapatban. Reméljük, mi is hozzájárulhattunk a munkálatokhoz valamilyen mértékben. Nem volt célunk ezzel telepakolni a facebookot, csupán néhány fotó készült erről. Azt gondoljuk, hogy ilyenkor (is) az összefogás, és nem a magamutogatás a cél. A facebookon az Új Komárom Programja nevű csoportban van néhány kép, ha valakit érdekel. A munkának még nincs vége, mivel a gátakat tartani kell még. További szép napot mindenkinek!

   zsákos bilbó
   2013. jún. 10. 14:48

   És a Béla hol bújkált, ahelyett hogy zsákolt és lapátolt volna?

  Falusi Marián
  2013. jún. 10. 19:12

  Bocs srácok, de ugye én dolgoztam, nem érek rá egész nap fórumozni, mint ti ott az MKP pártházban. A Berényiék eljöttek egy kampányfotóra, aztán igyekeztek ezt minél több helyen nyomtani, hogy ők mennyire nagy csávók. A hidasok közül is kint voltak többen néhány kampányfotóra, ebben nem volt köztük különbség. A Bugárt nem tudom, hogy kint volt e, de biztos nem sokat jelentett volna, ha ő is eljön egy órára pózolni. Ezen az MKP-s kampányblogon meg még egy lépcsőben reklámozzák a pártot, kicsit történetbe csomagolva, mert úgy biztos hihetőbb. De nem baj, mostmá tudjuk, hogy Berényi nem csak csavarozni tud, hanem lapátolni is. Igazán hasznosíthatná magát ezen a téren, mert politikusként elég gyenge.

hawkeye
2013. jún. 10. 11:32

Most hogy így fel lett hozva, direkt körülnéztem egy kicsit a sajtóban .Most-Hid weboldal, facebook oldal, Bugár fb oldala, blogja, stb. Jelentem, olyan képet, amit Falusi hiányol, azaz ahol Bugár homokzsákolna, nem találtam. Ami van, azok gyereknapos meg fesztiválozós, bulizós fényképek minden mennyiségben. Meg terepszemle Bugár és Demokrációóó Árpi részéről, mint anno, a régi szép időkben, amikor a földesúr leutazott megnézni a "nyáját." De fizikai munkára utaló nyomok sehol. Még szerencse, hogy az összefogás nélkülük is működött, különben úsztunk volna.

aje
2013. jún. 10. 20:02

http://ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2013/06/10/politikus-a-gaton melegnorbi máris beszólt ......... lehet hogy kerestek at archívumban vizes-zsákolós képet a vezérrol de nemtaláltak ... ezért marad a fanyalgás a pártlapban .... a kémek jelentik hogy mošt készul az újsz@rstúdióban a fotomontázs ahol a vezér gumicsizmában egy lavór vízben - árvizes háttér elott pózol .... lehet hogy holnap már lesznek hibrid-melós fotók a pártlapban ...

őrsújfalui
2013. jún. 11. 10:03

A CIKKETEK megtette hatását. A hidasok már mentik (utólag) ami menthető. Ez most került ki a párt fb oldalára és futtatják is ezerrel:) https://www.facebook.com/photo.php?v=10200479191240631&set=vb.353195602108&type=2&theater Jók vagytok, csak így tovább, Körkép!

morvay is megírta
2013. jún. 11. 13:59

A SME is észrevette, hogy Bugárék az árvíz idején nem voltak sehol: "-Extrém naopak predviedla slovenská opozícia, ktorá povodeň jednoducho prespala. (...) Ich primerané vystúpenia v ťažkých chvíľach však majú i symbolickú hodnotu a opozícia svojou nečinnosťou len zdôraznila vlastnú impotenciu." http://komentare.sme.sk/c/6831851/smer-povodne-zvladol-opozicia-zlyhala.html A hidasok ezt tényleg elbukták. Nochta Edit fizetésmegvonásra számíthat.

aje
2013. jún. 11. 16:47

A HIBRIDEK MINDIG UTáNGYúJTáSBAN VANNAK, HA NINCSENNEK A CIVILEK éS AZ mkp AKKOR CSAK A SEGGUKET HIZLALNáK A HAVI 5000 EURÓéRT .... AMIBOL NINCS ANYAGI HASZNUK AZZAL NEM FOGLALKOZNAK ! INGYENéLO TOLVAJBANDA !

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket