Az Újratervezés c. magyar kisjátékfilm Pogány Judit és Kovács Zsolt főszereplésével elgondolkodtató tükröt tart elénk.  A 12 perces filmet először tavaly decemberben mutatták be, de most újra előkerült. A berlini Interfilm fesztiválnak köszönhetően, ahol versenybe szállt az autós témájú rövidfilmek kategóriájában  (ha tetszett, itt tudsz rá szavazni). Az utóbbi napokban már több mint félmillióan látták. A kisfilm eddig számos díjat zsebelt be,  megjárta a Montreali Filmfesztivált, elnyerte a Filmkritikusok díját, a Friss Hús fesztivál közönségdíját, az USA-ban A legjobb rövidfilm díját, valamint a Szöuli filmfesztiválon az AISFF közönségdíját is.

Tóth Barnabás alkotása egy házaspár mindennapi életéről, civakodásairól, a szeretetről és összetartozásról. A végén  váratlan fordulattal. Mindez egy autó utasterében játszódik. Nemes egyszerűség, de annál több mondanivaló a kompakt szívbe markoló történetben.

Az interneten csak korlátozott ideig, november 9-ig nézhető meg a film, utána lekerül. Íme:

A szerző, Tóth Barnabás egy kommentelő azon kérdésére, hogy mi inspirálta a film elkészítésére, ezt a választ adta:

„Bizonyos emberek a saját családomból 🙂 Illetve az, amikor megtudtam, hogy lehet házilag GPS hangokat készíteni.“

 hirdetes_810x300  

Tóth Lívia

 Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!