A Közép-európai Alapítvány meghirdette a Duna Alap támogatási programot, melyben 30 ezer eurót osztanak szét az igénylők között. A programban nonprofit szervezetek vehetnek részt, melyek tevékenysége megfelel a Duna-alap Chartájának céljaival. Ilyen például a folyó bekapcsolása az aktív szabadidős tevékenységekbe, gazdagabb élet a folyó mellett, kellemesebb mozgás a folyón vagy a folyó mellett, a szomszédos országok, települések összekötése folyami közlekedéssel.
A Duna Alap támogat mindenféle tevékenységet, mely a Duna vagy a Kis-Duna mentén jön létre, és melynek aktív részét képezi a folyó is. Amennyiben az első felhívás sikeres lesz, a Közép-európai Alapítvány újabb felhívások kiírást tervezi.

 

Az alap aktív támogatója Pozsony megye is. „Támogatjuk a természeti értékeink védelmét és a Dunának alapvető befolyása van a megyénk fejlődésére. Ezért is támogatjuk, hogy létrejöjjenek különböző üdülésre, kirándulásra alkalmas területek, hogy a Duna újra egyesítse, és ne elválassza az embereket. Ez az alap remek lehetőség a közhasznú projektek számára.” – nyilatkozta Pavol Frešo, Pozsony megye elnöke a támogatás kapcsán.

 

A pályázatokat február 29-ig várják. A pályázat pontos feltételei és a kiírás teljes szövege megtalálhatón a www.dunajskyfond.sk weboldalon. A beérkezett munkánkat szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai elismert személyiségek az építészet, urbanisztika, környezetvédelem területéről, illetve azok a tisztviselők, akik aktívan részt vesznek az önkormányzatok szabadidős tevékenységeket támogató programjaik kidolgozásában. A pályázatokat április 15-ig értékelik ki.

 

 hirdetes_300x300  

(BSK)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!