Szlovákiában többen ünneplik a Valentin-napot, mint Csehországban, derült ki a Tesco felméréséből. Míg a megkérdezettek 66 százaléka ünnepli a szerelmesek napját Szlovákiában, Csehországban ez az arány 56 százalék. A felmérésben 1500 személy vett részt.

 

Az ajándékokat azonban egyformákat veszünk. Sok csoki, édesség, virág, romantikus vacsora, de ezeket a válaszadók több mint háromnegyede mindkét országban rendszeresen váltogatja. Az inspiráció forrása a legtöbb esetben az internet, 91 százaléka a megkérdezetteknek azonban hagyományos üzletekben vásárol.

 

A Bálint-napi ajándékokat általában egy héttel előre vásároljuk meg. S bár klasszikus ajándékokat veszünk, legtöbbször más után vágyunk.  Szlovákiában a férfiak 18 százaléka könyvre, 17 százalékuk édességre vágyik. A csehek 26 százaléka előnyben részesítene egy üveg alkoholt, 19 százalékuk a gyertyafényes romantikus vacsorát. A nők mindkét országban egyformák, virágot szeretnének és romantikus kirándulást.

 

 hirdetes_810x300  

Egy másik felmérés azt is kimutatta, hogy míg ékszereket Csehországban egyformán vásárolnak férfiak és nők, nálunk elsősorban az erősebb nem ajándékoz a párjának.  A szlovák férfiak nagyvonalúbbak is, ékszert 170 és 350 euró közötti értékben vásárolnak, míg cseh kollégáik 70 és 170 euró értékben választanak.

 

(TASR)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!