Újra Bécs lett a világ legélhetőbb városa, a lista másik végén az iraki Bagdad található. A Mercer konzultációs cég listája szerint Pozsony a 82, Prága a 69, Budapest a 77, Varsó a 79. helyen végzett.

 

A felmérés összesen 230 várost értékelt. A lista összeállításánál a Mercer több tucat kritériumot vizsgált, köztük olyanokat, mint a politikai stabilitás, bűnözés, szabadidős pihenés lehetősége, tömegközlekedés.

 

Zurich
Zürich. Kép: Guardian

 

London, Párizs, New York visszaesett

 hirdetes_810x300  

 

Bécs már egymás után hetedik alkalommal végzett az első helyen. Az első ötbe Zürich, Auckland, München és Vancouver került. Ellenben az olyan világvárosok, mint London, Párizs, Tokió vagy New York a 30 közé sem fértek be, és lemaradtak a jelentősebb német, skandináv vagy ausztrál városoktól.

 

parizs
Párizs. Kép: Guardian

 

Auckland
Az új-zélandi Auckland. Kép: Guardian

 

Az első 10 helyen7 európai várost találunk. A leggyengébben az európai városok közül Kijev (176. hely), Tirana (179. hely) és Minszk (190. hely) végzett.

 

Port-au-Prince
Port-au-Prince, Haiti fővárosa. Kép: Guardian

 

Bagdad mellett a lista legvégén találjuk Banguit a Közép-afrikai köztársaságból, a jemeni Sana, Haiti fővárosát Port-au-Prince-t és a szudáni Chartúm.

 

DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!