Közeledik az iskolai tanév vége, a gyerekek pedig országszerte elindulnak hamarosan az osztálykirándulásokra és exkurziókra. Azoknak a tanároknak, akik szeretnék biztosítani az ingyenes vonatozást diákjaik számára, sok türelemre lesz szükségük.

 

Egy pozsonyligetfalui (Petržalka) alapiskolában tanító tanár szerette volna diákjainak elintézni az ingyenes utazást, azonban kiderült, hogy ez közel sem ilyen egyszerű. A Szlovák Vasúttársaság  (ZSSK) telefonos információvonalán keresztül közölte vele az eljárás menetét, de a valóságban ez teljesen másképp történt. A 23-fős fiatal társaság számára még időben szerette volna elintézni a jegyeket, hogy ne legyen semmilyen fennakadás.

 

Nem világos feltételek

 

A vasút a honlapján feltünteti azokat a feltételeket, amelyeknek egy ingyen utazni kívánó csoportnak meg kell felelnie. Ezek közé tartozik például a jegyigénylés korábbi leadása ( 3 nappal az utazás kezdete előtt), az utazni kívánók nevének és adatainak feltüntetése.

 

A tanárral azt az információt közölték. hogy mint csoportvezető ő is ingyen utazhat, még akkor is, ha nem igényelt ingyenes vonatjegyeket, annak ellenére, hogy ez az információ nincs fent a társaság honlapján.
 

kaaak
Túlzsúfoltságra számíthatunk. forrás: slovakrail.sk

A jegyek előrendelése gond nélkül lezajlott, azonban a ZSSK részéről nem érkezett visszajelzés. Amikor az utazás előtt megpróbált utánajárni a problémának, kiderült, hogy a ZSSK nem tudta rögzíteni az időben leadott rendelést, így kénytelen lesz megvásárolni a jegyeket. Azt tanácsolták a tanárnak, hogy próbáljon meg az állomáson ingyenes jegyeket kérni, akkor azonban fennáll a veszélye, hogy a gyerekeknek nem lesz ülőhelyük – annak ellenére, hogy csak személyvonatról volt szó.

 hirdetes_300x300  

 

A vasút túlterhelt ebben az időszakban

 

Ebben az időszakban a ZSSK szerint több száz kérelem érkezik hozzájuk, melynek érvényesítéséhez szükséges az érintett állomások visszaigazolása. Az, hogy ez miért nem működik rendesen, azonban továbbra is rejtély.

 

Az eset megoldása az lett, hogy a tanár az utolsó pillanatban összegyűjtötte a szülőktől a gyerekek igazolványait, majd sikerült helyben számukra ingyenes vonatjegyet kiváltani, igaz, ő már ezt nem kaphatta meg. Szerencsére mindenkinek jutott hely a vonaton. A nyári csoportos kirándulások és utazások előtt a lehető leghamarabb bonyolítsuk le jegyigénylésünket, mert a vasút információs vonala és rendelési rendszere akadozik, ami rengeteg bosszúságot okozhat számunkra.

 

aktualne.sk
borítókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!