Annak ellenére, hogy a külföldiek bevándorlása az Európa Unió tagországaiból Nagy-Britániában nem volt fő téma a brexit népszavazás előtt, a menekültek nagyobb része nem Európa Uniós tagországokból érkezik az országba.

 

eu-emigrant-percentage
Külföldiek aránya a hazai lakosság körében. Forrás: metrocosm.com

 

A szíriai menekültek Európa és Amerika különböző országaiba készülnek, de 2015-ig csak Svédország több menekültet fogadott be, mint Európa összes többi országa együttvéve. És milliónyian maradnak az arab országokban, százezrek pedig a Perzsa-öböl országaiban, melyek  nem túlzottan nagy vendégszeretéről oly sok szó esett.

 

 hirdetes_810x300  
syria-immigration
Menekültek Szíriából. Forrás: metrocosm.com

 

A Mexikóból az Egyesült Államokba érkező menekültek száma csökken. Ennek ellenére a megállításukra Donald Trump nagy falat készül felállítani.

 

eu-foreign-born-percentage
Külföldi származásúak születési aránya az EU-ban. Forrás: metrocosm.com

 

Ilyen adatokat is bemutat az Egyesült Nemzetek Szervezetének vizuális statisztikája, melyet a Metroscosm.com portálon tett elérhetővé.  A térkép a 2010 és 2015 közötti migrációt mutatja be. A kék körök a tiszta pozitív (többen érkeznek, mint mennek el), a piros a migrációt jelzik. Minden „mozgó“ pont ezer útonlévő migránst jelent.

 

A viták Goodwin szabálya azt mondja ki,  hogy az minél hosszabb, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy megjelenik benne az Adolf Hitlerrel vagy a názismussal való összehasonlítás – írja a portál. „Megállapítotottam, hogy valami hasonló érvényes a migrációra is. Legyen szó bármiről, ha a vita elégségesen hosszú ideig tart, a migrációra is sor kerül benne.“

 

Nyitókép: metrocosm.com

Forrás: svet.sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!