Jövőre megkezdi működését a visegrádi csoport közös angol nyelvű hírtelevíziója – közölte az országcsoport fennállásának 26. évfordulója alkalmából sugárzott egyik műsorban Marcin Stefaniak, a lengyel közszolgálati televíziónak a közös projektért felelős megbízottja.

 

Felidézte: a visegrádi csoport (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia) tévéjének projektjét Jacek Kurski, a lengyel közszolgálati televízió vezérigazgatója tavaly szeptemberben a dél-lengyelországi Krynicában szervezett kormányfői találkozón ismertette.

 

Angol nyelvű, 24 órás műsor

 

Elmondta, hogy a napi 24 órán keresztül sugárzó tévé angol nyelvű lesz, amely „egyetemes befogadást” tesz lehetővé. A hírfolyamon és a publicisztikán kívül a programnak „társadalmi küldetése” is lesz, amelyet a V4-ek kultúráját, történelmét és művészetét bemutató, valamint az országcsoport gazdaságát és innovációképességét népszerűsítő műsorok töltik be.

hirdetes

 

A projektet a tagországok állami költségvetéseiből fedezik – emelte ki Stefaniak, hozzátéve: a piacon már meglévő konkurenciához hasonlóan járnak el. A visegrádi televízió projektjéről a krynicai csúcstalálkozó után Jacek Kurski is tárgyalt Budapesten Vaszily Miklóssal, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójával.

 

MTI
kép: Daily News Hungary

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!