A VW csoportohoz tartozó cseh Škoda Auto autógyár bemutatta a teljesen új fejlesztésű, kompakt SUV modelljét a stockholmi világkiállításon.

 

Az új Škoda Karoq modell gyártása júliusban kezdődik a márka észak-csehországi üzemében, Kvasiny-ben. A márkakereskedésekbe várhatóan októberben kerül az új modellből. A rendeléseket július végétől fogadják.

 

A Karoq a Škoda korábbi, Yeti modelljét váltja a piacon, így a Seat Ateca (ezzel áll igazán szoros rokonságban), a Hyundai Tucson, a KIA Sportage vagy Ford Kuga modellekkel versenyzik majd a sofőrök kegyeiért.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: HNonline.sk

 

Ami magát az autót illeti, a cseh kritikusok „emocionális és dinamikus designról” írnak.

 

A Karoq csak ötszemélyes változatban lesz kapható, lévén, hogy még egy üléssor aligha férne el a 4,382 méteres jármű belterében. A csomagtér 521 litere kellőképp bőséges, a hátsó ülések lehajtásával pedig 1630 literre bővíthető (az ülések kivételével pedig 1810 literre).

 

Az Karoq ötféle motorral szerelhető fel.

 

Az egyik az 1000 köbcentis, 85 kW/115 lóerős háromhengeres benzines motor, hatsebességes manuális váltóval, vagy hétsebességes automata DSG váltóval.

 

A másik egy teljesen új típusú, 1,5 literes, négyhengeres, hengerkikapcsoló funkcióval rendelkező benzines motor, 110kW/150 lóerős teljesítménnyel.

 

A dízeles felhozatalban egy 1,6 literes, TDI motor szerepel, 85 kW/115 lóerővel. A kétliteres verzióból kétféle is lesz, egy 110kW/150 lóerős, és egy 140 kW/190 lőerős TDI 400 Nm forgatónyomatékkal. Szinte kötelező megjegyezni: mindegyik motor teljesíti az Euro 6 normára vonatkozó kibocsátási előírásokat.

 

A 190 lóerős dízelmotor esetében az alapár tartalmazza az összkerék-meghajtást és a dupla kuplungos automata sebváltót.

 

Fotó: HNonline.sk

 

Érdemes még megemlíteni a Full-LED fényszórókat, a Start-Stop-rendszert, a fékezési energia visszatáplálását, aktív sávtartó- és parkolóasszisztenst. Az alapfelszereltséghez várhatóan 16 vagy 17 colos kerekek tartoznak majd, három különböző designban.

 

Fotó: Hnonline.sk

 

Fotó: Hnonline.sk

 

Fotó: HNonline.sk

 

Fotó: HNonline.sk


Fotó: Hnonline.sk

 

Fotó: Hnonline.sk

 

Fotó: Totalcar.hu

 

Fotó: Hnonline.sk

 

 

Körkép.sk,Ceskenoviny.cz

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!