Manapság a Tisza a leginkább pénztárcakímélő vizünk, elvégre Tiszalökön, Tiszaalpáron, Tiszafüreden, Tiszapüspökin, Tiszanánán, Poroszlón és Sarudon is nívós, ingyenes szabadstrand működik – írja a szombati Magyar Hírlap.

 

A Hajozas.hu adatai szerint most Balatonbogláron a Platán strandon, Balatonfenyvesen a Nagystrandon, Balatonkeresztúron a Vitorlás utcai szabadstrandon, Örvényesen a Platán szabadstrandon, valamint Keszthelyen és Zamárdiban lehet még belépőjegy nélkül fürdeni a tóban.

 

Gasztrojegy a balatoni strandokon

 

 hirdetes_810x300  

A strandbelépők ára négyszáz és ezeregyszáz forint között mozog, a legtöbbet Balatonfüreden az Esterházy strandon kell leszurkolnunk a belépőért, de mindenhol adnak kedvezményt a nyugdíjasoknak és a diákoknak. Azokon a településeken, ahol a korábbi szabadstrand fizetős lett, a helyiek attól tartanak, hogy a fürdőző közönség elpártol tőlük, márpedig ily módon alaposan megcsappanhat a helyi szolgáltatások iránti kereslet is.

 

Úgy tűnik megoldódhat a balatoni büfések régi panasza, hogy a rövid szezon mellett egy szeszélyes időjárás igen rossz hatással lehet forgalmukra, ily módon bevételükre is, hiszen esőben senki nem néz a standok felé. Számukra jó hír, hogy bár egyelőre csak két strandon – a badacsonytomajin és a fövenyesin – rossz idő esetére bevezették a büfék felkeresésére szolgáló, úgynevezett kedvezményes gasztrojegyet.

 

A Balaton és vidéke egyre népszerűbb a turisták körében is

 

A Tisza pénztárcakímélő

 

Nemcsak a Balatonnál, a Velencei-tónál is egyre több helyen kell fizetni a strandolásért, ám Agárdon, Gárdonyban és Velencén akadnak még olyan partszakaszok, ahol térítésmentesen lehet fürödni. Kijelenthető, manapság a Tisza a leginkább pénztárcakímélő vizünk, elvégre Tiszalökön, Tiszaalpáron, Tiszafüreden, Tiszapüspökin, Tiszanánán, Poroszlón és Sarudon is nívós, ingyenes szabadstrand működik, ahol ráadásul büféket is bőven találunk.

 

A kánikulában a fővárosiak közül nagyon sokan a városi fürdőzés helyett az olcsóbb megoldást választják. Így elsősorban Gödre vagy Dunabogdányba látogatnak el, de Zebegényt, vagy éppen Nagymarost is sokan keresik fel.

 

Magyarhirlap.hu
kép:

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!